Threads’in yeni özelliği, kullanıcıların etkileşimini artıracak

0
33 Okunma

Meta çatısı altında yer alan sosyal medya platformu Threads, ilk çıktığı günden beri birçok özellik kazandı. Bugün ortaya çıkan haberlere göre sosyal medya platformu yine kullanıcı deneyimini iyileştirecek bir yeniliğe sahip olacak. Threads kullanıcıları, söz konusu özellik sayesinde platformda kimlerin çevrim içi olduğunu görebilecek. Peki, yeniliğin detayları neler? Habere hep birlikte göz atalım.

Threads üzerinde kimlerin çevrim içi olduğunu görülebilecek

Sosyal medya platformları, kullanıcıların etkileşimini artırmak için yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bugün ortaya çıkan ve Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından da onaylanan bilgiye göre kullanıcılar artık Threads üzerinde kimlerin çevrim içi olduğunu görebilecek.

Bir kullanıcının Threads’te çevrim içi olduğunu belirtmek için yeşil bir nokta eklenecek. Bu nokta sayesinde diğer kullanıcılar, çevrim içi olan kullanıcıyla iletişim kuracak ve gerçek zamanlı etkileşim sağlayacak.

Söz konusu yenilik, kullanıcının tercihine göre Ayarlar üzerinden açılacak ve kapanacak. Fakat çevrim içi görünürlüğünü kapatan kullanıcılar, diğer kişilerin de çevrim içi olup olmadığını göremeyecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Mosseri, özellikle ilgili şu düşüncelerini paylaştı:

“Gerçek zamanlı olarak etkileşim kurabileceğiniz başkalarını bulmanıza yardımcı olmak için etkinlik durumunu kullanıma sunuyoruz. Yalnızca etkinlik durumu açık olan kişiler çevrim içi olduğunuz zamanı görebilecek ve bunu istediğiniz zaman ayarlarınızdan kapatabilirsiniz. Kişilerinizin ne zaman çevrim içi olduğunu bilmenin sohbet etmeyi kolaylaştıracağını umuyoruz.”

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Threads Türkiye’de kullanımdan kalktı. Sosyal medya platformu, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alıp X’e çevirmesinin ardından kurulmuştu. Fakat platform, Türkiye’de aktif olarak kullanılmadı.

Instagram CEO’su Threads sorunu için suçlu olduklarını kabul etti

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz