Stephen King’in ‘Fairy Tale’ romanı TV dizisi oluyor!

0
30 Okunma

Stephen King’in 2022’de yayımlanan ve büyük beğeni toplayan fantastik romanı “Fairy Tale”, başlangıçta sinema filmi olarak planlanırken şimdi A24 tarafından 10 bölümlük bir televizyon dizisine dönüştürülüyor. Yönetmen Paul Greengrass projede yer almaya devam ederken, J.H. Wyman da dizinin showrunner’ı olarak ekibe katıldı.

Fantastik edebiyata yeni bir soluk: ‘Fairy Tale’ dizisi yolda

Deadline’ın haberine göre, Greengrass’ın orijinal senaryosu dizi formatına uygun şekilde genişletilecek ve yönetmenlik görevini de büyük olasılıkla Greengrass üstlenecek. Romanın 600 sayfayı aşan uzunluğu nedeniyle tek bir filme sığdırılamayacağı düşünülerek, Universal projeden çekildi ve A24 ile yapımcı Peter Rice hikâyeyi televizyon dizisi olarak sunmaya karar verdi.

Stephen King genellikle korku türündeki uzun soluklu romanlarıyla tanınsa da, “Fairy Tale” onun fantastik edebiyata yoğunlaştığı nadir eserlerinden biri. Yine de, hikâyede korku unsurlarının da bulunduğunu belirtmek gerek. Guillermo del Toro, roman için “Harikalar ve korkunun bir olduğu büyülü, korkutucu bir diyara yapılan bir yolculuk” yorumunu yapmıştı.

Romanın konusu kısaca şöyle: Annesinin trajik ölümünün ardından babasının alkol bağımlılığıyla mücadele eden 17 yaşındaki Charlie Reade, içine kapanık yaşlı bir adam olan Howard Bowditch ve onun sadık köpeği Radar ile tanışır. Bowditch’in arka bahçesindeki kilitli kulübeden zaman zaman garip sesler gelmektedir. Bowditch’in ölümüyle birlikte Charlie, yaşlı adamın bıraktığı bir kaset sayesinde kulübenin başka bir dünyaya açılan bir portal olduğunu keşfeder.

Henüz hangi platformda yayınlanacağı veya oyuncu kadrosunun kimlerden oluşacağı bilinmeyen dizi, Stephen King’in eserlerinin bir kez daha televizyona uyarlanması anlamına geliyor. King’in eserleri daha önce de birçok kez sinema ve televizyon dünyasında hayat bulmuştu. “The Stand”, “It” ve “The Outsider” gibi uyarlamalar, yazarın geniş hayal gücünün ekrana başarılı bir şekilde yansıtılabileceğini göstermişti.

A24’ün projeye dahil olması da beklentileri yükseltiyor. Şirket, son yıllarda hem sinema hem de televizyon dünyasında sıra dışı ve kaliteli yapımlarla adından söz ettirdi. Paul Greengrass’ın yönetmenlik koltuğunda oturması ve J.H. Wyman’ın deneyimli bir showrunner olarak projeye katılması, “Fairy Tale”in başarılı bir uyarlama olma ihtimalini artırıyor.

Fantastik edebiyat tutkunları ve Stephen King hayranları için bu dizi, yeni bir maceraya atılma fırsatı sunuyor. Özellikle King’in korku dışındaki türlerde de ne kadar etkileyici eserler ortaya koyabildiğini görmek açısından önemli bir yapım olacak gibi görünüyor.

Şu an için dizinin yayın tarihi veya oyuncu seçimi hakkında bir bilgi bulunmuyor. Ancak bu uyarlamanın, J.R.R. Tolkien ve George R.R. Martin gibi büyük isimlerin eserlerinin televizyon dünyasındaki hakimiyetine yeni bir soluk getirebileceği düşünülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz