Ekran görüntüsü almaya son! Instagram, birçok yeni gizlilik özelliği duyurdu

0
88 Okunma

Sosyal medya platformu Instagram, sahte hesapların ve dolandırıcıların artış gösterdiği son dönemde kullanıcılarını korumak için birçok yeni özellik duyurdu. Platform, son güncellemeyle potansiyel olarak dolandırıcı ya da tehdit gördüğü hesaplar üzerinde bile işlem yapacak. Instagram ayrıca mesajlardaki fotoğrafların ekran görüntüsü almasını da engelleyecek. Peki, Instagram’ın kullanıcılarının gizliliği ve güvenliğini korumak için geliştirdiği diğer yenilikler neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Instagram kullanıcıları, yeni gizlilik özellikleri sayesinde ekran görüntüsü alamayacak

Instagram, kullanıcılarının gizliliğini ve güvenliğini korumak için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Bugün yayınlanan habere göre Meta, kullanıcılara potansiyel tehdit oluşturacak hesaplardan gelen takip isteklerini bir spam klasörüne gönderecek ve engellemeye başlayacak.

Platform ayrıca yine tehlikeli olarak algılanan mesajlardan gelen mesaj isteklerine de uyarı ekleyecek. Takip isteğini ve mesajda tehdit fark eden platform, uyarıları sayesinde kullanıcılarını koruyacak.

Sosyal medya platformu, takip isteği ya da mesaj isteği olmadan herhangi bir kullanıcıyı sürekli olarak kontrol eden hesaplar için de işlem yapacak. Takip etmemelerine rağmen gizlice herhangi bir profili inceleyen ve tehdit oluşturduğu düşünülen hesaplar, Instagram tarafından otomatik engellenecek.

Meta, yaptığı açıklamada hangi hesapları potansiyel tehdit olarak gördüğünü açıklamadı. Fakat şirketin hesapları incelerken ortak takipçilerinin, yaşının ve paylaşımları göz önünde bulundurması bekleniyor. Söz konusu yenilik, herhangi bir tehditi gelmeden önce engellemeyi amaçlıyor.

Meta tüm bunlar dışında “özel” görüntülerin yayılmasını engellemek için de yeni bir önlem alıyor. Kullanıcılar, Direkt Mesaj üzerinden aldıkları mesajın ekran görüntüsü almasını engelleyecek. Ayrıca Direkt Mesaj üzerinden gelen görüntüler, sosyal medya platformunun web sürümü üzerinde açılmayacak. Bu sayede kullanıcıların birbirlerine gönderdiği hiçbir mesaj bir başkasına ulaşmayacak.

Instagram’ın yeni özelliği, yılların sorununu çözecek

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz