YouTube, yeni abonelik sistemini test ediyor

0
39 Okunma

YouTube, reklamsız video izlemek isteyen kullanıcılar için 2018 yılında Premium abonelik sistemini sundu. YouTube Premium, abonelerine reklamsız video izleme deneyimi ve arka planda oynatma gibi ayrıcalıklar sağlıyor. Fakat bu sistem, maddi açıdan herkes için uygun değil. YouTube da bu nedenle Premium Lite abonelik sistemini sunmak için hazırlanıyor. Peki, YouTube Premium Lite detayları neler? Habere hep birlikte göz atalım.

YouTube Premium Lite, sınırlı reklam sunacak

YouTube, 2018 yılından bu yana Premium abonelik sistemiyle kullanıcılarına reklamsız bir deneyim sunuyor. Fakat YouTube Premium ücreti herkesin bütçesi için uygun değil. Ayrıca birçok YouTube kullanıcısı da reklam engelleyicisi kullanıyor.

YouTube da hem reklam engelleyici kullananları engellemek hem de herkes için daha uygun fiyatlı bir abonelik seçeneği sunmak için Premium Lite sistemi üzerinde çalışıyor. Premium Lite adından da belli olduğu gibi sınırlı sayıda reklam sunacak. Kullanıcılar bu sayede sınırlı sayıda reklam görecek ve daha uygun bir ücret ödeyecek.

Google merkezli şirketin yaptığı açıklamaya göre Premium Lite sistemindeki videoların büyük bir kısmında reklam yer almayacak. Ancak Shorts videolarında ve müzik videolarında reklamlar olmaya devam edecek.

Avusturalya, Almanya ve Tayland’da test edilen yeniliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği belli değil. Fiyatlandırma konusunda da ön bilgi bulunmuyor. Fakat Avustralya’daki fiyatlandırma modelinin Premium Lite için ayda 9 dolar, tam Premium erişim için ise ayda 17 dolar olduğu belirtiliyor.

YouTube, kullanıcıların güvenini sağlayacak yeni bir özellik ekliyor

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz