iPhone 16 kullanıcıları mutsuz: Pil sorunları yaşanıyor!

0
44 Okunma

Apple, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Its Glowtime etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıttı. Yeni seride; iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri yer aldı. iOS 18 güncellemesine sahip telefonlar yapay zeka özellikleriyle dikkat çekiyor. Fakat bugün ortaya çıkan habere göre iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerinde batarya sorunu bulunuyor. Peki, söz konusu sorun, iPhone kullanıcılarını nasıl etkiliyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 16 ve iPhone 16 Pro Max modellerinde batarya sorunu ortaya çıktı

Apple, geçtiğimiz ay iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerini tanıttı. iOS 18 güncellemesine sahip akıllı telefonlar, yapay zeka destekli özellikleriyle gündemde yer aldı.

Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerinde batarya sorunu yaşanıyor. iPhone kullanıcıları, telefon kullanılmasa bile şarjının gün ortasında yüzde 100’den yüzde 60’a kadar düştüğünü belirtiyor.

Bir başka grup kullanıcı da telefonun şarjının her beş dakikada yüzde bir azaldığını bildirdi. Apple tarafından konuyla ilgili açıklama gelmese de dünyanın farklı yerlerinden birçok iPhone 16 kullanıcısı, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda sorun yaşadıklarını dile getirdi.

Söz konusu sorunun iOS 18 güncellemesinden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Öte yandan batarya sorunu için çözüm bulabilen bir iPhone kullanıcısı şimdilik yok. Bu nedenle de Apple’ın yeni iOS 18 güncellemesi yayınlayarak sorunu çözmesi bekleniyor.

Apple, uygun fiyatlı iPhone üretmek zorunda kalabilir! İşte nedeni

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz