Yaprak dökümü devam ediyor: Apple yöneticisi görevden ayrıldı

0
75 Okunma

Apple, şirketin başarısını olumsuz etkilemememesi için üst düzey yöneticilerinde sıklıkla değişim yapmıyor. Fakat son günlerde ortaya çıkan haberlerde istisnai bir durum mevcut. Apple Vision Pro ekibinin yöneticisi Dan Riccio kısa süre önce emekli oldu. Bugün ortaya çıkan haberlere göre şirketin İnsan Kaynakları Yöneticisi Sjoerd Gehring de yeni bir firma için görevinden ayrıldı. Peki, Sjoerd Gehring yerine kim gelecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple’ın İnsan Kaynakları Yöneticisi görevden ayrıldı

Apple ürünlerinin başarasındaki arka planın donanımlı çalışanlarından kaynaklı olduğu herkes tarafından biliniyor. Teknoloji devi de bu nedenle çalışanlarını özenle seçiyor ve sıklıkla değişime gitmiyor. Fakat son günlerde olan değişiklikler bunun tam tersi yönünde ilerliyor.

Apple Vision Pro ekibinin yöneticisi Dan Riccio kısa süre önce emekli oldu. Apple Vision Pro’nun henüz yeni bir cihaz olmasından kaynaklı ilgili departmanın başarısını olumsuz etkileyip etkilemeyeceği düşünülüyordu.

Fakat bugün ortaya çıkan bir habere göre Apple’ın İnsan Kaynakları Yöneticisi Sjoerd Gehring de görevinden ayrıldı. Konuyla ilgili resmi açıklama Apple tarafından gelmedi. Fakat Gehring’in yeni İnsan Kaynakları Yöneticisi görevine başlayacağı Citadel, kendi çalışanlarına duyuruyu yaptı. Citadel COO’su, Sjoerd Gehring ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

“Sjoerd, dünyanın dört bir yanından en iyi adayları çekme çabalarımıza öncülük edecek ve onların liyakat ve hırslarına uygun Citadel’de olağanüstü kariyerler kurmalarına yardımcı olacak.”

Gehring, altı yıldan fazla süredir görevde olduğu Apple görevinde Johnson & Johnson ve Accenture’dan ayrılarak Kasım 2018’de başlamıştı. İnsan Kaynakları Yöneticisi, altı yıldır Apple‘ın işe alımları ile ilgileniyordu. Fakat artık Citadel’de görev yapmaya hazırlanıyor. İş değişikliğinin sebebi belli olmayan Gehring’in yerine kim geleceği ise şimdilik belli değil.

Hades II artık Apple Silicon desteğiyle macOS’ta!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz