Instagram, videoların izlenmesini artıracak bir yenilik sunacak

0
74 Okunma

TikTok’un popüler hale gelmesinden sonra videolara eklenen müzikler de önemli olmaya başladı. Sosyal medya platformu; Spotify, Amazon Müzik ve Apple Müzik uygulamalarını bünyesine entegre etti. Bu sayede kullanıcılar, herhangi bir müziği kolayca bulmaya ve içerik üretmeye başladı. Instagram da son güncellemeyle bünyesine Spotify entegrasyonu ekliyor.

Instagram kullanıcıları, Spotify entegrasyonu sayesinde müzikleri kolayca bulacak

Müzikler ve sesler, videoların sosyal medyada popüler hale gelmesini sağlıyor. Fakat her müziği hemen bulmak sosyal medya kullanıcıları tarafından kolay değil. TikTok da kullanıcılarının müzikleri kolayca bulabilmesi için Spotify, Apple Müzik ve Amazon Müzik uygulamalarını bünyesine ekledi.

TikTok kullanıcıları, uygulamalarının sosyal medya platformlarına entegre olması sayesinde müzikleri direkt olarak bulup kullanmaya başladı. Instagram için ise bu sorun uzun süredir devam ediyordu.

Bugün ortaya çıkan haberlere göre Instagram da Spotify uygulamasını bünyesine ekliyor. Instagram kullanıcıları artık popüler bir müziği direkt olarak bulup kullanabilecek. Bu sayede viral haline gelen müziklerle izlenme sayısı videolar ortaya çıkacak.

Ayrıca Instagram kullanıcılarının herhangi bir içerikte gördükleri müzikler, Spotify kitaplığına eklenecek. Yeni güncellemeyle ilgili açıklama ilk açıklama, Spotify’dan geldi:

“Müziğin her yerde olduğunu ve bazen bunun doğrudan sosyal medya akışınızda anlamına geldiğini biliyoruz. Bu nedenle Spotify bugün itibariyle tek bir basit dokunuşla Instagram’dan şarkıları yakalamayı ve anında Spotify’a eklemeyi daha da kolaylaştıran Instagram ile yeni bir entegrasyonu duyurmaktan heyecan duyuyor

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Instagram başka hiçbir müzik uygulamasıyla entegrasyon sunmuyor. Bu nedenle Spotify, sosyal platformda kullanılabilecek ilk ve tek hizmet olacak.

Ekran görüntüsü almaya son! Instagram, birçok yeni gizlilik özelliği duyurdu

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz