Vivo, Hindistan telefon pazarının yıldızı oldu!

0
50 Okunma

Akıllı telefon pazarındaki rekabet her geçen gün artmaya devam ediyor. Genel pazarda Samsung, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda yer alıyor. Fakat Hindistan için bu durum geçerli değil. Bugün ortaya çıkan verilere göre Vivo, Hindistan’ın en büyük akıllı telefon markası oldu. Peki, Samsung nerede yer alıyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Vivo, Hindistan’ın en büyük akıllı telefon markası oldu

Akıllı telefon üreticileri arasındaki rekabet her yıl daha çok artıyor. Genel pazarda Samsung ve Apple dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda yer alıyor. Fakat aynı durum Hindistan pazarı için geçerli değil.

Canalys verilerine göre Vivo, 2024 yılının 3. çeyreğinde Hindistan’ın en büyük akıllı telefon markası oldu. Teknoloji devi şirket, bu dönemde 9,1 milyon akıllı telefon üretti. Vivo bu sayede Hindistan pazarında yüzde 19’luk paya sahip oldu.

Vivo’nun ardından ise Xiaomi geldi. Firma, 7,8 milyon akıllı telefon satarak Hindistan pazarında yüzde 17 pay sahibi oldu. Samsung ise üçüncü sırada yer aldı. Teknoloji firması, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde Hindistan’da 7,5 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi.

Vivo’nun Hindistan pazarındaki satışları, geçen yıla oranla yüzde 26 artarken Samsung, yüzde 4’lük düşüş yaşadı. Xiaomi, yüzde 3’lük büyürken Oppo ise yüzde 43’lük şaşırtıcı bir büyüme elde etti.

Samsung, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde Hindistan pazarında diğer şirketler gibi büyüme elde edemedi. Fakat firmanın Galaxy S24 FE modelini tanıtmasından kaynaklı son çeyrekte olumlu bir değişim geçirmesi bekleniyor.

Vivo Y300 Plus tanıtıldı! İşte teknik özellikleri ve fiyatı

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz