Opera yapay zekalı tarayıcısını kullanıma sundu

0
73 Okunma

Norveç merkezli yazılım firması Opera, uzun süredir beklenen yapay zeka destekli tarayıcısı Neon’u kullanıma sundu ancak şu aşamada sadece sınırlı sayıda kullanıcıya ve ücretli abonelik modeliyle erişim sağlanabiliyor. Opera, bu yeni “agent yetenekli tarayıcı” deneyimi için aylık 19,90 dolar gibi bir ücret belirlerken, erişim hakkı olmayan kullanıcıları ise bekleme listesine alıyor. İlk duyurusu Mayıs ayında yapılan Neon, yapay zekayı belli görevler için özelleştirilmiş üç ana özellikle kullanıcılara sunuyor.

Tarayıcının temel işlevlerinden biri olan “Tasks” yani Görevler, kullanıcıların belirli aktiviteler üzerine odaklanmasını sağlamak amacıyla açık sekmelerdeki içerikleri bağlamsal olarak analiz ediyor ve bu görev alanına yoğunlaşmayı kolaylaştırıyor. “Do” (Yap) agentı ise bu görev alanı içinde çalışan ve kullanıcının adına internette gezinip veri toplayabilen yapay zeka destekli asıl tarayıcı işlevini yerine getiriyor.

Üçüncü özellik olan “Cards” (Kartlar) sayesinde kullanıcılar, yapay zeka ajanlarına verdikleri komutları kaydedip tekrar eden görevlerde bu komutları yeniden yazmak zorunda kalmıyor.

Samsung yeni teknolojisini araçlara getirecek

Opera Neon, yapay zeka tabanlı tarayıcı pazarına yeni ve premium bir soluk getirirken, bu alandaki rekabet de giderek artıyor. Perplexity’nin Comet tarayıcısı, OpenAI’nin ChatGPT Agent’ı, Atlassian’ın Dia tarayıcısını geliştiren The Browser Company’yi satın alması ve Google’ın Chrome için Gemini destekli yeni özellikler duyurması, bu pazarı hareketlendiren gelişmeler arasında yer alıyor. Şimdilik sınırlı kullanıcıyla ve abonelik sisteminde başlayan bu lansman, Opera’nın yapay zeka destekli tarayıcı deneyiminde premium hizmet stratejisini ortaya koyuyor. Kullanıcıların bu konudaki görüşlerini yorumlarda paylaşması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz