iOS 26.1 ile fotoğraf uygulamaları yedekleme yapacak

0
32 Okunma

Apple, iOS 26.1 ile birlikte üçüncü parti fotoğraf uygulamalarının arka planda güvenilir yedekleme yapabilmesini sağlayacak yeni bir altyapı sunuyor. Uzun süredir geliştiricilerin talep ettiği bu özellik, PhotoKit aracılığıyla fotoğraf uygulamalarının bulut yedekleme işlemlerini sorunsuz ve otomatik bir şekilde gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Sistem, kullanıcı başka uygulamalara geçtiğinde veya cihaz kilitliyken bile yüklemeleri arka planda yönetiyor ve ağ bağlantısı, güç yönetimi ile zamanlamayı otomatik olarak düzenleyerek güvenilir bir yedekleme deneyimi sağlıyor.

iOS 26.1 ile fotoğraf uygulamaları yedekleme yapıyor

Bu yeni altyapı sayesinde üçüncü parti uygulamalar artık geçici çözümlere veya kullanıcının uygulamayı tekrar açmasına ihtiyaç duymadan fotoğrafları arka planda yedekleyebilecek. Apple, geliştiricilerin bu özellikten faydalanabilmesi için uzantı hedefi oluşturma, uzantıyı etkinleştirme, yükleme işlerini işleme, başarısız işleri yeniden deneme ve tamamlanan işleri onaylama gibi adımları izlemelerini öneriyor.

Bazı işlevler kullanıcı onayı gerektirirken, bazıları uzantı etkinleştirildikten sonra otomatik olarak çalışacak. Apple, çerçevenin hâlâ beta aşamasında olduğunu ve geliştiricilere sunulacak son sürümden önce bazı değişikliklerin yapılabileceğini de belirtiyor.

Uzmanlar, bu yeni özelliğin üçüncü parti fotoğraf ve bulut yedekleme uygulamaları için önemli bir dönüm noktası olacağını belirtiyor. Artık kullanıcıların verilerini kaybetme riski azalırken, geliştiriciler daha güvenilir ve sorunsuz bir deneyim sunabilecek. Ayrıca, arka planda çalışan bu sistemin enerji ve veri yönetimini optimize etmesi sayesinde, kullanıcılar uzun süreli yedekleme işlemlerini fark etmeden tamamlayabilecek ve cihaz performansından ödün vermeyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz