AirPods üretimi artmaya başladı

0
30 Okunma

Apple, Hindistan’daki AirPods üretimini önemli ölçüde artırma kararı aldı. Bu adım, şirketin tedarik zincirinde çeşitliliği artırma stratejisinin bir parçası olarak öne çıkıyor ve sektörde dengelerin değişmesine yol açabilir. Foxconn, Hindistan’ın Haydarabad kentindeki tesisinde üretim kapasitesini hızla yükseltiyor. Mevcut hedef olan aylık 100.000 adetlik üretim kapasitesi, planlanan yenileme çalışmalarıyla birlikte 200.000 adede çıkarılacak. Bu süreçte tesiste çalışan sayısının da 2.000’den yaklaşık 5.000’e yükselmesi bekleniyor.

AirPods üretimi zirveye çıktı

Foxconn Interconnect Technology tarafından yönetilen tesis, yakın zamanda piyasaya çıkan AirPods Pro 3 ve diğer yeni modellerin üretimi için beş üretim hattını yeniliyor. Bu adım, Apple’ın AirPods 4, AirPods Pro 2 ve diğer ses cihazlarının tedarik zincirini güçlendirme çabasının bir parçası olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda AirPods bileşenlerinde kullanılan nadir toprak elementi disprozyumun kıtlığı üretimi yavaşlatmıştı; ancak Çin’in ihracat kısıtlamalarını gevşetmesiyle birlikte bu darboğaz hafifledi. Apple, Hindistan’daki tedarikçi ağını hızla genişletiyor ve şu anda 45 yerel şirket iPhone ile aksesuar üretimine katkıda bulunuyor.

Haydarabad’ın Kongara Kalan bölgesindeki tesisin genişletilmesi, 2023’te duyurulan 550 milyon dolarlık daha büyük bir yatırım projesinin parçası. Projenin 24.000’e kadar istihdam yaratması ve bölgeyi bir ses cihazı üretim merkezi hâline getirmesi hedefleniyor. Üretilen ürünler, Hindistan’daki iç talebi karşılamanın yanı sıra ABD ve Avrupa’ya da ihraç edilecek.

Apple, Çin’deki üretim ağırlığını Hindistan, Vietnam, Malezya ve Tayland gibi ülkelere kaydırırken, ABD’deki üretim ve operasyonlarını da genişletiyor. Şirket, Ağustos ayında ABD’deki operasyonlarına dört yıl boyunca 600 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu ve iPhone ile Apple Watch için tüm koruyucu cam üretimini ABD’ye taşıma planını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz