Switch 2 güncellemesi ortalığı karıştırdı

0
19 Okunma

Nintendo, Switch 2 için yayınladığı son güncellemeyle birlikte konsolun geriye dönük uyumluluk performansını artırmayı hedefledi. Ancak bu güncelleme, kütüphanedeki dengeleri de değiştirdi. Bazı oyunlarda can sıkıcı hatalar giderilirken, bazı efsanevi yapımlar ne yazık ki artık oynanamaz hale geldi. Oyuncular özellikle Resident Evil 4’te karşılaşılan ciddi ilerleme hatalarından dolayı hayal kırıklığı yaşadı.

Switch 2 güncellemesi bu oyunu bozdu

Güncelleme sayesinde NieR: Automata, Doom ve Doom 2 gibi aksiyon ve RPG odaklı oyunlar artık sorunsuz çalışıyor. Guardian Tales’in oynanış akıcılığı artırıldı, Skies Above’da grafiksel sorunlar düzeltildi, Sugardew Island ve Super Mega Baseball 4 çökme ve performans problemlerinden arındırıldı. Timespinner da platform oyunu olarak artık pürüzsüz şekilde oynanabiliyor.

Öte yandan bazı oyunlar güncellemeden olumsuz etkilendi. Resident Evil 4, kritik ilerleme hataları nedeniyle oynanamaz hale geldi. Blades of Darkness’ta belirli noktalarda ilerleme duruyor, Sports Party’de ise ana ekranda 30 saniye beklemek oyunun çökmesine yol açıyor.

Nintendo’nun kendi markası olan Pokemon serisinde de sorunlar devam ediyor. Pokemon Brilliant Diamond / Shining Pearl’de teknik aksaklıklar 21.0.1 sürümüyle çözülmedi ve oyuncular hâlâ performans düşüşleri ve görsel hatalarla karşılaşıyor. Şirketin önümüzdeki haftalarda Resident Evil 4 ve Pokemon oyunları için acil bir düzeltme yaması yayınlaması bekleniyor.

Bu son güncelleme, oyuncuların oyun deneyimini belirgin şekilde etkiledi. Siz de oynadığınız oyunlarda benzer sorunlarla karşılaştınız mı? Düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz