iPhone X için takılabilir home butonu üretildi

0
348 Okunma
iphone x home butonu

CES 2018‘de tanıtılan ve Çin menşeili bir firma tarafından iPhone X için üretilen home (ana ekran) butonu takılabilir hale geldi.

Telefona lightning girişi üzerinden takılan home butonunun aynı zamanda 3.5 mm kulaklık çıkışına sahip olduğu belirtiliyor. Telefonunuzu takılabilir home butonuyla birlikte şarj etmenizi sağlayan lightning portu cihazın üzerinde bulunuyor.

Tasarımsal olarak çok hoş bir görüntüyü olanaklı kılmayan cihazın, orijinal home butonunun yapabildiği bütün özellikleri uygulayabildiği açıklanıyor. Bunun dışında cihaz, Touch ID halkasına sahip ancak böyle bir özellik sunmuyor.

Yazılımsal olarak hala mevcut

iphone x home butonu

Apple’ın iPhone X’i piyasaya sürmesiyle birlikte kaldırdığı home butonu fiziksel olarak telefonda bulunmasa da butonun fonksiyonları yazılımsal olarak varlığını sürdürüyor.

Bize zamanında kamera olmayan telefonlar için üretilen takılabilir kameraları anımsatan home butonu için tüketicilerin taleplerinin ne olacağı henüz kestirilemese de buton dışında birçok aksesuar üretmiş olan Çin menşeili şirket dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz