ABD’de Apple Watch satışlarını yasaklayan şirket CEO’su istifa etti

0
47 Okunma

Geçtiğimiz yıl, Apple’ın Masimo ile yaşadığı hukuki anlaşmazlıklardan dolayı ABD’de Apple Watch satışları kısa bir süre yasaklanmıştı. Saatler tekrar satışa çıktığında ise nabız oksimetresi adı verilen önemli bir özelliği kaçırdı.

Apple ile Masimo arayı düzeltene kadar Apple Watch  özelliği kullanılmayacak

Akıllı cihazlarda nabız oksimetresi işlevi karantina zamanlarında inanılmaz derecede popüler hale geldi. Apple ve diğer birçok şirket bunu akıllı saatlerinin veya akıllı bantlarının vazgeçilmezi haline getirdi.

Apple Masimo’dan lisans alana kadar özelliğin ABD’de Apple Watch Series 9, Watch Ultra 2 ve Watch 10 gibi saatlerde kullanılmasına izin verilmeyecek.

Bu olaylardan sonra Masimo CEO’su Joe Kiani aniden istifa etti. Bazılarına göre bu durum Apple ile bir anlaşmanın yolunu açıyor. Çünkü patentle ilgili satış yasağında ve ardından gelen nabız oksimetresinin kaldırılmasında Joe Kiani’nin etkili olduğu düşünülüyor.

Yeni atanan CEO ise Yönetim Kurulu’nun güvenine minnettar olduğunu ve Masimo’nun inovasyon odaklı bir şirket olarak büyümeye ve liderlik etmeye devam etmesine yardımcı olma fırsatından heyecan duyduğunu söyledi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirleriniz yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Samsung S25 Ultra iPhone 16 Pro Max’i işlemcisiyle geride bırakacak

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz