Android telefonlarda numara engelleme nasıl yapılır?

0
128 Okunma

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlar da insanların vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Günlük hayattaki iletişimin birçoğunu da yine cep telefonlarımız ile yapıyoruz. Ancak bazı zamanlarda bilinmeyen insanlardan gelen aramalar can sıkıcı olabiliyor. Android cihazlarda bu durumun önüne geçmek ve istenmeyen numaraları engellemek için hangi adımlar izlenmeli? İşte detaylar…

Android cihazlarda istenmeyen numara engelleme nasıl yapılır?

Eğer Android bir cihaz kullanıyor ve istenmeyen numaraları engellemek istiyorsanız izlemeniz gereken birkaç basit yol var. Bu yollardan ilki Google’ın Android işletim sisteminde bulunan,  istemediğiniz numara ve SMS’leri kolayca engelleyebileceğiniz varsayılan Telefon uygulamasını kullanmak.

android numara engelleme

Peki varsayılan Telefon uygulaması kullanılarak istenmeyen numaralar nasıl engellenir?

  1. İlk olarak cihazınızda bulunan Telefon uygulamasını açın.
  2. Daha sonra engellemek istediğiniz numara ya da kişinin üzerine basılı tutun
  3. Son olarak çıkan seçeneklerden “Engelle” seçeneğine dokunun

Bir diğer seçenek ise akıllı telefonunuzda bulunan Rehber uygulamasını kullanmak. Peki bu uygulama üzerinden numara engelleme nasıl yapılır?

  • Adım 1: İlk olarak Rehber uygulamasını açın.
  • Adım 2:Ardından kişiler sekmesine dokunun.
  • Adım 3: Engellemek istediğiniz kişiyi bulun. Ayrıntıları açmak için kişinin üzerine dokunun.
  • Adım 4: Sağ üst köşedeki üç noktalı menüye dokunun.
  • Adım 5: Numaraları engelle öğesini seçin.
  • Adım 6: Engellemek istediğiniz numaraları seçin ve Engelle’ye basın.

Eğer daha gelişmiş bir engelleme yapmak istiyorsanız Google Play Store’da yer alan Mr. Number, Call Blocker ve Calls Blacklist gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar yukarıda bahsettiğimiz Telefon ve Rehber  üzerinden engelleme yapmaktan daha gelişmiş seçeneklere sahip. Örneğin; numaraları kendi belirlediğiniz saatler arasında engelleyebilir ya da birden fazla aramasının önüne geçebilirsiniz.

Engellenen kişileri görmek ya da engeli kaldırmak nasıl yapılır?

Zaman zaman telefon veya Rehber üzerinden engelleme yaptığınız numaraları kontrol etmek ya da engellerini kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu numaraları tekrar görüntülemek için öncelikle Telefon uygulamasına tıklayın. Ardından “Ayarlar” sekmesine geçin. Bu sekmede çıkan “Engellenen Numaralar” kısmından numaraları görüntüleyebilirsiniz.

Android 15 resmî olarak duyuruldu: Hangi telefonlar güncelleme alacak?

Kişilerin engellerini kaldırmak içinse numarasının yanında bulunan seçeneklerden “Engeli Kaldır” kısmına basmanız yeterli olacaktır. Peki siz “Android telefonlarda numara engelleme nasıl yapılır?” adlı haberimiz  hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz