Apple, bazı modellerinden iPadOS 18 güncellemesini geri çekti! İşte nedeni

0
41 Okunma

Apple, 9 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği “Its Glowtime” etkinliğinde iPhone 16 serisiyle birlikte iPadOS 18 güncellemesini de tanıttı. Birçok yeni özellik barındıran güncelleme, iPad sahiplerinin tabletlerini kullanamamasına neden oldu. Bu nedenle Apple, güncellemeden olumsuz etkilenen iPad modelleri için iPadOS 18 güncellemesini geçici olarak geri çekti.

M4 iPad Pro, iPadOS 18 güncellemesinden sonra bozuldu

Apple, 9 Eylül tarihinde Its Glowtime etkinliğini gerçekleştirdi. Firma, etkinlikle birçok yeni ürünle birlikte iPadOS 18 güncellemesini de tanıttı. Matematik Notları, Akıllı Komut Dosyası ile El Yazısı ve Canlı Ses Transkripsiyonu özelliklerini getiren güncelleme; bazı iPad modellerini olumsuz etkiledi.

Etkilenen modeller arasında bu yıl tanıtılan M4 işlemcili iPad modelleri yer alıyor. Bu tabletler, tamamen kapandı ve arttık hiçbir şekilde açılmıyor.

Apple, iPadOS 18 aygıt yazılımına sahip M4 iPad Pro’yu geri yüklemek için IPSW dosyalarını imzalamayı bile bıraktı. Yani bu yıl tanıtılan M4 işlemcili iPad modellerinde iPadOS 18 güncellemesi bulunmuyor. iPad yazılımını bir bilgisayar kullanarak geri yüklemek bile mümkün değil.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki diğer iPad modelleri bu sorundan olumsuz etkilenmedi. Çünkü güncelleme, diğer iPad modellerinde hala mevcut. Konuyla ilgili Apple tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat şirketin M4 iPad Pro için iPadOS 18’i geri çekmesi bile bir şeylerin yanlış olduğunu ve birçok kişinin etkilenmiş olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

iPadOS 18 sürümü yayınlandı! İşte yenilikler ve sürümü destekleyen modeller…

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz