Apple’dan büyük hamle: Robot mu geliyor?

0
325 Okunma
apple robot

Günden güne teknolojinin daha da geliştiği bu dijital çağda robotlar gündelik hayatımızın bir parçası konumuna gelmiş bulunmakta. Bu yüzden söylentilere göre Apple, iPad’e benzeyen kişisel bir robot üzerinde çalışıyor. Ayrıca bu cihaz 360 derece eğilebilen ve döndürülebilen bir yapıya sahip. İşte Apple’ın üzerinde çalıştığı robotun detayları…

Artık ev işlerimizi Apple robotlara yaptırabilecek miyiz?

Gün geçtikçe teknolojide hayatımızı kolaylaştıracak gelişmelere şahit oluyoruz. Bu gelişmelerden en dikkat çekeni insansı robotlardır. Apple da kişisel ev robotu çalışmalarına başlamış gibi görünüyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın verdiği bilgilere göre bu robotik cihaz iPad’e benzeyen bir monitör ve monitöre takılı robotik kollar şeklinde bir görünüme sahip olacak. Ayrıca bu Apple robotun birden fazla amaç için kullanılabileceği de verilen bilgiler arasında.

apple robot

Bu Apple robotların akıllı ev araçlarını kullanabileceği, çevrimiçi toplantılara katılabileceği ve evdeki güvenlik sistemlerini kontrol edebileceği bildirildi. Bu özellikler insanların zamandan kazanabilmesini sağlayabilir. 2026 veya 2027’de çıkarılacağı düşünülen Apple robotların fiyatı tahmini olarak 1000 dolar olarak bildirildi. Henüz işlemcisi veya ekran boyutu bildirilmemiş olan iPad benzeri robotik cihazın teknoloji dünyasına hızlı bir giriş yapabileceği düşünülüyor.

Cihaz bütün bunlara ek olarak Apple Intelligence kullanarak Siri ile iletişim kurabilecek. Apple bunları gerçekleştirebilmek için sürekli olarak iPadOS’un ‘kişiselleştirilmiş versiyon’ adını verdikleri modellerini test ediyor. Bütün bu yeniliklerle beraber ev robotlarını piyasaya çıkarmayı düşünen Apple’ın en önde gelen teknoloji devi olma konumuna gelebileceği konuşuluyor.

kişisel ev robotu

Fakat Apple’ın bu ev robotu hakkında bazı endişeleri bulunmakta. Bunlardan birincisi müşterilerinin çalışarak kazandıkları paraları böyle bir cihaz için harcayıp harcamayacakları konusu. İkinci endişeleri ise Apple mühendisleri iPad benzeri ekranın ağırlığını robotun merkezinde dengelemekte zorlanmalarıydı. Sonuç olarak Bloomberg’e göre Apple, özverilerine değip değmeyeceği konusunda kararsız. Söylentilere göre kişisel robotlar Apple’ın tek odak noktası değil. Perdenin arkasında yapay zekaya hiç olmadığı kadar yatırım yapıyor.

Peki siz üzerinde çalışıldığı söylenen Apple’ın kişisel ev robotu hakkında ne düşünüyorsunuz? Evinizde size yardımcı olacak bir robot ister miydiniz? Görüşlerinizi ve yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

BMW’nin Yeni Robot Çalışanı: Figure 02

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz