Apple, ikonik ürününü 14 yıl sonra üretmeyi durduracak

0
247 Okunma

Apple, 2012 yılında iPhone 5 modeli ile birlikte EarPods kablolu kulaklığını da tanıttı. Fakat 12 yıldır üretimi yapılan ürün için artık sona gelindi. Apple, uygun fiyatlı olan ürünü 14 yıl sonra üretmeyi bırakabilir. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, 14 yıllık EarPods’unu üretmeyi durdurabilir

Apple, 2012 yılında iPhone 5 ile birlikte EarPods kablolu kulaklığını da tanıttı. Standart 3,5 mm kulaklık jakıyla donatılan ürün dört yıl boyunca pazarda yerini aldı.

Fakat Apple’ın AirPods’u 2016 yılında iPhone 7 ile birlikte tanıtmasıyla EarPods artık geri planda kaldı. Çünkü firma, AirPods’un tanıtılmasıyla birlikte iPhone’lardan da kulaklık jakı girişini de kaldırdı. Ardından da Ligthtning könnektörlü EarPods’lar tanıttı.

Apple geçen yıl da iPhone’larına AB Yasası’na uyumlu olarak EarPods’a USB-C girişi ekledi. Firma, USB-C girişine sahip EarPods’lar piyasaya sürdü. Bu değişiklik, kullanıcıların cihazlar arasında daha geniş uyumluluk ve daha hızlı veri aktarımı gibi avantajlar elde etmesini sağladı.

Fakat bugün MacRumors tarafından yayınlanan habere göre Apple, EarPods’un üç çeşidini (Lightning, 3,5 mm ve USB-C) de “İleriye Taşıma” olarak listeledi. Bu durum ürünün artık Apple üretiminden kaldırılacağını açıklıyor.

iPhone 16 etkinliğine saatler kala Apple Store kapandı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz