Apple Intelligence yenilikleri ertelendi: iOS 18.2’yi bekleyin

0
190 Okunma

Apple’ın yeni iPhone modellerinde yer alacak Apple Intelligence özelliklerinin bazıları, iOS 18.1 ile birlikte kullanıma sunulacak olsa da, bazı önemli özelliklerin gelmesi birkaç ay daha sürecek. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, iki önemli Apple Intelligence özelliği, iOS 18.2 güncellemesine kadar ertelenmiş durumda. Bu güncellemenin Aralık ayında yayınlanması bekleniyor.

Apple Intelligence özellikleri neler sunacak?

iOS 18.2 ile birlikte kullanıcılara sunulacak olan iki özellikten ilki Image Playground adını taşıyor. Bu özellik, kullanıcının tarif ettiği bir sahneye göre eğlenceli ve orijinal görüntüler oluşturmayı sağlıyor. Kullanıcılar, önerilen konseptler ve fotoğraf kütüphanesinden bir kişiyi seçerek tamamen yeni bir görüntü oluşturabilecek. Bu görseller, Mesajlar, Freeform veya Keynote gibi uygulamalarda kolayca kullanılabilecek.

Diğer bir önemli özellik ise Genmoji. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde klavye üzerinden kendi tariflerine uygun emojiler oluşturabilecekler. Fotoğraf kütüphanesinden bir kişiyi seçerek, ona benzeyen bir Genmoji bile oluşturmak mümkün olacak.

Apple Intelligence’ın iOS 18.1 ile sunacağı özellikler arasında ise yazı yazma araçları, metin özetleme, Mesajlar uygulamasında önerilen cevaplar ve arama kayıtlarının transkribi gibi özellikler yer alacak. Ancak bu özelliklerin başlangıçta sadece İngilizce dil desteğiyle sunulacağı ve diğer dillerin kademeli olarak ekleneceği belirtiliyor.

Apple Intelligence, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcıları için büyük bir yenilik olacak. Ancak tüm bu özelliklerin tam anlamıyla kullanılabilmesi için iOS 18.1 veya daha yeni bir sürümün yüklü olması gerekecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz