Apple, bazı iPad ve Mac modellerini üretimden kaldırabilir! İşte o cihazlar

0
26 Okunma

Apple, geçtiğimiz haftalarda Its Glowtime etkinliğini gerçekleştirdi. Firma, bu etkinlikte iPhone 16 serisi olmak üzere birçok yeni ürün tanıttı. Ardından da eski cihazlarının üretimlerini durdurdu. Teknoloji devi, gelecek ay da yeni bir etkinlik daha düzenleyecek. Bu etkinliğin odak noktası ise iPad ve Mac modelleri olacak. Bu nedenle Apple’ın beş ürününü daha üretimden kaldırması bekleniyor. Peki, Apple’ın üretimden kaldırması muhtemel ürünleri hangileri? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, beş cihazını artık üretimden kaldırabilir

Apple, gelecek ay iPad ve Mac ürünlerini tanıtacağı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlik sonrası firmanın eski ürünleri üretimden kaldırması bekleniyor. Bu ürünler arasında ilk olarak M3 işlemcili MacBook Pro modelleri yer alıyor. Firmanın M4 işlemcili yeni MacBook modellerini tanıtmasından sonra eski cihazların üretimini artık durduracaktır.

M3 işlemcili iMac modelleri için de aynı durumun geçerli olması bekleniyor. Apple’ın M4 işlemcili ve USB-C bağlantı noktasına sahip yeni ürünleri tanıtmasından sonra seride yenileme olacak ve M3 işlemcili iMac modellerini kaldıracak.

Apple’ın uzun süredir yenileme yapmadığı M2 işlemcili Mac mini modellerinin de üretimi durdurulacak. Şirketin M4 işlemcili Mac mini tanıtmasının ardından pazardan M2 işlemcili Mac mini modelleri artık yavaş yavaş kalkacak.

Mac dışında iPad modelleri için de durum aynı. Firma, yeni iPad 11 ve iPad Mini 7’yi bu sene içinde tanıtacak. Yeni modellerin tanıtılmasıyla eskiler artık üretilmeyecek ve pazarda bulunamayacak.

Teknoloji devi şirket, her yeni ürün tanıttığında yenilerini öne çıkarmak için eski modellerin üretimini durduruyor. Firma bu şekilde hem eski ürünleri üretmiyor hem de yenilerine alan açıyor. Öte yandan bu durumun henüz resmi olmadığını yeni tanıtılan cihazlara göre değişiklik göstereceğini hatırlatmak gerekiyor.

AirDrop’a alternatif: iOS 18.1 ile Mac’e dosya transferi daha kolay

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz