Apple, iPhone 16 serisinde dikey kamera tasarımına geçti! İşte nedeni

0
175 Okunma

Apple, pazartesi akşamı “Its Glowtime” etkinliğini gerçekleştirdi. Firma etkinlikte iPhone 16 serisi başta olmak üzere en yeni cihazlarını tanıttı. Yeni seride yer alan iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinin tasarımlarındaki değişiklik herkesin dikkatini çekti. Çünkü Apple, uzun süredir çapraz olarak yerleştirdiği arka kameraları iPhone 16 serisinde dikey olarak sundu. Peki, Apple, iPhone 16 serisinde neden dikey kamera tasarımı kullandı? İşte nedeni…

Apple, Uzamsal Video özelliği için iPhone 16 serisinde dikey kamera tasarımı kullandı

Apple, uzun bir aradan sonra tasarım değişikliği yaparak iPhone’un çapraz kamera tasarımını değiştirdi. Teknoloji devi, yeni seride dikey kamera tasarımı kullandı.

Firma, geçen sene tanıttığı iPhone 15 serisindeki iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde Uzamsal Video özelliğini sunmuştu. Uzamsal Video özelliği, bu yıl iPhone 16 serisinin tüm modellerine geldi.

Kullanıcıların çekmek istediği anları üç boyutlu olarak yakalamalarını sağlayan özellik, telefonun yatay olarak tutulmasıyla kullanılıyor. Bu nedenle de iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde de Uzamsal Video özelliğinin en iyi şekilde kullanılabilmesi için Apple, iPhone 16 serisinin tamamında dikey kamera tasarımına geçti.

Uzamsal videolar, standart dinamik aralıkta saniyede 30 kare hızında 1080p olarak kaydediliyor. Özellik, görüntü içindeki hem hareketli hem de hareketsiz görüntülerde derinlik hissi yaratıyor. Bu da çekilen görüntülerin daha gerçekçi olmasını sağlıyor.

AirPods Pro 2’den yeni sağlık özellikleri: İşitme cihazı olarak kullanılabilecek

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz