Çin’e elveda: iPhone modellerinin üretim yeri değişiyor!

0
35 Okunma

Apple, iPhone modellerini uzun yıllardır Çin’deki Foxconn fabrikasında üretiyordu. Fakat Covid-19 kaynaklı pandemide Çin’in baskıcı politikaları nedeniyle fabrikalar iş yapamaz hale geldi. Apple da yanı aynı sorunu yaşamamak için iPhone’un üretim yeri konusunda değişiklik yaparak fabrikalarını birkaç ülkeye yayma karar aldı. Apple, geçen sene tanıttığı iPhone 15 serisini Çin dışında aynı zamanda Hindistan’da da üretti. Teknoloji devi, iPhone 16 serisini ise Çin, Hindistan ve Brezilya olmak üzere üç ülkede birden üretecek.

Apple, iPhone 16 serisinin üretim yeri değişiyor

Apple, pandemi nedeniyle iPhone üretiminde birçok sorun yaşadı. Firma, o dönemde tanıttığı serisinin tanıtımını beklenenden geç gerçekleştirdi. Ayrıca taleplerin de arzına yetişemedi ve uzun bir süre tedarik sorunu yaşadı.

Apple, tekrardan aynı sorunu yaşamamak için üretim merkezlerini dağıtma kararı aldı. Firma, geçen sene tanıttığı iPhone 15 serisini Çin ve Hindistan’da üretti. iPhone 16 serisini ise Çin, Hindistan ve Brezilya’da üretecek. Teknoloji devi, bu sayede sadece Çin’e bağımlı kalmayacak. Hatta üretimini Çin’den tamamen taşımak istediği bile belirtiliyor.

Apple, Brezilya’daki tesisi daha önce iPhone modellerini birleştirmek için kullanıyordu. Bu tesiste bir iPhone tamamen baştan sona ilk kez üretilecek. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki ülkede yalnızca temel iPhone 16 modeli bir araya getirilecek üst segmentteki modeller, Çin’den ithal edilmeye devam edecek.

iOS 18 ile iPhone ikonlarına karanlık mod desteği geliyor

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz