Eski Apple tasarımcısı ve OpenAI, yeni yapay zeka aracı geliştiriyor

0
32 Okunma

Yapay zeka araçları, OpenAI’ın ChatGPT’yi geliştirmesinden sonra artış gösterdi. Öyle ki neredeyse her alanda insanlara yardımcı olan hatta insanların işlerini tek başına yapan yapay zeka araçları var. Bugün ortaya çıkan haberlere göre bu araçlara bir yenisi daha eklenebilir. Apple ‘ın eski tasarımcısı Jony Ive ve OpenAI yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladı. Peki, söz konusu proje içeriği ne? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Eski Apple tasarımcısı ve OpenAI, yeni yapay zeka aracı geliştiriyor

Jony Ive, 2019 yılında Apple’dan ayrıldıktan sonra gözlerden kayboldu. Ünlü tasarımcının ne yaptığı birçok kişi tarafından merak ediliyordu. Bugün paylaşılan bir haberde Ive’nin popüler yapay zeka şirketi OpenAI ile çalıştığı ortaya çıktı.

OpenAI ve Jony Ive’nin birleşerek yapay zeka destekli bir araç geliştirdiği belirtiliyor. Bu aracın üretken yapay zekadan daha karmaşık görevleri yerine getirebileceği iddia ediliyor. Fakat konuyla ilgili detaylar henüz belli değil.

İlk bilgilere göre Ive, söz konusu projede Apple’da olduğu gibi tasarım departmanında yer alıyor. Ekipte toplamda 10 kişi yer alıyor ve çalışmalar 90 milyon dolara satın alınan 32 bin metrekarelik bir ofiste sürdürülüyor. Öte yandan bu ekipte iPhone tasarımında Ive ile birlikte çalışan Apple yöneticileri Tang Tan ve Evans Hankey gibi önemli isimler de bulunuyor.

Ayrıca ekibin bir yıl sonra 1 milyar dolar yatırım desteği alacağı da konuşuluyor. Projenin henüz başında olduğu belirtilirken üzerinde çalışılan cihazın ne zaman çıkacağına dair bir bilgi şimdilik bulunmuyor.

iOS 18.1 ve sonrası: Apple yapay zeka özellikleri geliyor

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz