Apple, sonbahar etkinliğinde hangi cihazlarını tanıtacak?

0
637 Okunma
iphone 16

Dünyanın en çok kullanılan teknoloji markalarından biri olan Apple, bu sonbahar etkinliğinde birden fazla cihazını tanıtacak. Geniş ürün yelpazesi ile Apple, öncü bir şirket olmaya devam ediyor. Milyonlarca insanın kullandığı iPhone cihazının yeni modelini de bu sonbahar etkinliğinde tanıtacak. İşte detaylar…

Bu Eylül’de Apple neler tanıtacak?

Bu Eylül ayında gerçekleşecek Apple sonbahar etkinliğinde yeni çıkacak cihazlar tanıtılacak. Bunların arasında iPhone 16 ve AirPods 4 de bulunuyor. iPhone 16, Pro, Pro Max ve Plus modeli ile tanıtılacak. İşte Apple sonbahar etkinliğinde tanıtılacak bütün cihazlar…

iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max

iphone 16 pro

Apple, iPhone 16 modelinde diğer modellerinden farklı olarak büyük değişiklikler yapacağını söyledi. Tanıtılacak modelin bazı özellikleri Apple tarafından duyuruldu. iPhone 16 Pro ve Pro Max, iPhone 15 Pro ve Pro Max’in ekran boyutu olan 6.1 ve 6.7 inç’ten daha büyük olacak! iPhone 16 Pro 6.3 inç ve Pro Max de 6.9 inç olacak. Bu da şimdiye kadarki en büyük ekran boyutu oluyor.

Ekran boyutunun yanı sıra diğer iPhone modellerinde olmayan bir özellik olarak kamerayı kontrol etmeye yarayan bir donanım düğmesi eklenecek. Ayrıca gelişmiş ultra geniş kamera açısına ve 5x zoom kapasitesine sahip olacak olan iPhone 16 Pro ve Pro Max kamerası, düşük ışıkta fotoğraflarınızın daha güzel çıkmasına olanak sağlayacak. Ayrıca yapay zeka için tasarlanan A18 işlemci kullanacak.

iPhone 16 ve 16 Plus

iphone 16 plus sonbahar

iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin aksine, iPhone 16 ve 16 Plus modellerinin ekran boyutu geçmiş yıllardaki modellerinki ile aynı olacak. 16 serisinde ilk defa görme ihtimalimiz olan A18 işlemciyi kullanacak bu modeller iPhone 16 Pro ve Pro Max modelinde A18 Pro işlemci kullanabilir. iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde bulunan yakalama düğmesi (capture button), bu modelde de yer alabilir.

AirPods 4

airpods 4 nesil

Apple, AirPods 4 modelini iki kademede çıkartacak gibi görünüyor. Bu iki model daha düşük fiyatlı ve premium bir model sunacak. AirPods Pro ve 3. nesil karışımı bir gövdeye sahip olması beklenen AirPods 4’ün gürültü engelleme özelliğinin premium kademedeki kulaklığına ait olacağı söyleniyor. AirPods 4 piyasaya sürüldükten sonra hem AirPods 2 hem de 3’ün seriden çıkartılması bekleniyor. Aynı zamanda USB-C şarj teknolojisine sahip olacak olan bu model müşterilerini memnun edecek gibi görünüyor.

AirPods Max 2

apple airpods max 2

Bu sonbaharda güncelleme gelmesi beklenen AirPods Max, 2. nesil serisini tanıtıyor. AirPods Max 2, lightning şarjdan USB-C şarj teknolojisine geçecek. Aynı zamanda büyük ihtimalle Uyarlanabilir Ses, Konuşma Farkındalığı ve Kişiselleştirilmiş Ses gibi şu anda AirPods Pro 2’ye özel olan birçok özelliğe sahip olacak.

Apple Watch Series 10 ve Apple Watch Ultra 3

apple watch series 10 Yeni tanıtılacak Apple Watch Series 10, diğer modellerinin aksine ekran boyutunda değişikliğe gitti. Bir önceki neslin büyük olan modeli, Apple Watch Series 10 modelinin küçük modelinin boyutu olacak. Büyük olan modeli ise Apple Watch Ultra’nın ölçülerinde olacak. Ayrıca Apple Intelligence’ı çalıştırabilecek kapasitede olan bir işlemci kullanılacak. Hipertansiyonu ve uyku apnesini tespit edebilecek.

Apple Watch Ultra 3 ise önceki modellerinden farklı olarak yeni sağlık sensörleri ve daha gelişmiş bir işlemci sunacak.

M4 MacBook Pro

m4 macbook pro apple

Apple, MacBook Pro modellerine M4, M4 Pro ve M4 Max işlemcileriyle yeniden hayat verecek. Dizayn kanadında pek bir değişiklik beklenmese de M4 işlemcileriyle baştan aşağıyla bir performans canavarı olacağı kesin.

iPad Mini 7 ve iPad 11. Nesil

ipad 11. nesil ipad mini 7

11. nesil iPad hakkında henüz pek bir bilgi olmasa da daha gelişmiş bir işlemci bekleniyor. Aynı zamanda yeni Apple Pen de beklenenler arasında. iPad Mini de aynı şekilde daha güçlü bir işlemciyle tanıtılacak gibi görünüyor.

Peki siz bu Eylül ayında tanıtılacak olan Apple cihazlarından en çok hangisini beğendiniz? Almayı düşündüğünüz bir cihaz var mı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz.

Apple, iOS 18.1 Beta 2’yi yayınladı! Nasıl değişiklikler var?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz