Apple Watch’un yeni sağlık sensörü hayat kurtaracak!

0
264 Okunma

Apple, pazartesi günü gerçekleşecek GlowTime etkinliği kapsamında iPhone 16 serisini, yeni AirPods modellerini, Apple Watch X’i ve Apple Watch Ultra 3’ü tanıtacak. Etkinlik tarihi yaklaşırken tanıtılacak cihazlarla ilgili ön bilgiler belli olmaya devam ediyor. Bugün ortaya çıkan haberlere göre Apple Watch, Uyku Apnesi tespiti yaparak hayat kurtaracak. Habere hep birlikte göz atalım.

Apple Watch’un Uyku Apnesi sensörü hayat kurtaracak

Pazartesi günü tanıtılacak Apple Watch X ve Apple Watch Ultra yeni teknik özelliklerle birlikte gelecek. 9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple Watch X ve Apple Watch Ultra modelleri, Uyku Apnesi Tespit sensörüne sahip olacak.

Akıllı saatlerin yeni sağlık sensörleri kullanıcılarının uyuduğu sırada nefes alışlarını ve kalp atışlarını takip ederek Uyku Apnesi olup olmadığını tespit etmeye çalışacak. Hastalıkla ilgili belirti fark ettiğinde ise kullanıcılarının doktora gitmesini önerecek. Yani cihaz hastalıkla ilgili tam olarak herhangi bir tespitte bulunmayacak.

Öte yandan cihazlarının donanımı dışında tasarımlarında da yenilik yapacağı belirtiliyor. Ekranlarının selef modellere göre daha büyük olacağı ve ince olacağı öngörülüyor.

Tüm bunlar dışında Apple‘ın yine Apple Watch modelleri için Tansiyon Tespit sensörü üzerinde de çalıştığı biliniyor. Söz konusu sensörün gelecek yıllarda tanıtılacak Apple Watch modellerine yer alması muhtemel.

İnanılmaz indirim! A101, 10 bin TL ucuza iPhone 15 Plus satıyor

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz