Apple sonunda bunu da yaptı: Artık kutuda şarj kablosu da yok

0
168 Okunma

Pazartesi günü düzenlenen Apple etkinliğinde AirPods 4 iki yeni versiyonu ile birlikte tanıtılmıştı. Gelişmiş versiyonunda gelişmiş ses sistemi ve aktif gürültü engelleme özelliği bulunduğu da belirtilmişti. AirPods 4 ile beraber tanıtılan diğer cihazlar da oldukça yoğun ilgi topladı. Özellikle etkinliğin parlayan yıldızı olan iPhone 16 serisi, Apple kullanıcılarını heyecanlandırdı. Fakat bazı bilgilere göre AirPods 4 serisinin kutusundan USB-C şarj kablosu çıkmayacağı söyleniyor. İşte haberin detayları…

AirPods 4 kutusundan USB kablosu çıkmayacak!

Apple, geçtiğimiz Pazartesi günü AirPods 4 serisini tanıttığı etkinliğinde kutu içeriğinde USB kablosunun yer almayacağından bahsetmemişti. Fakat edinilen bilgilere göre artık AirPods 4 serisinin USB kablosu ayrı olarak satın alınacak. Bu bilgiyi de Apple’ın internet sitesi doğrulamış gibi görünüyor.

Apple şarj kablosu airpods 4

Apple’dan edinilen bilgilere göre yalnızca AirPods 4 serisinde kutunun içerisinde USB şarj kablosu yer almayacak. Bu da demek oluyor ki yeni tanıtılan AirPods Max 2 modelinin kutu içeriğinde USB şarj kablosu yer alıyor. Apple, çoğu ürününde USB-C kabloya geçtiği için kullanıcılarının evinde hali hazırda şarj kabloları bulunduğunu düşünmüş olabileceği düşünülüyor. Fakat daha eski model iPhone’larda hala Lightning kullanılıyor bu durum da tartışma konusu yaratacak gibi duruyor.

Şu an AirPods 4 serisinin kutusunda şarj kablosunun yer almaması Apple’ın ilk defa yaptığı bir hamle değil. Daha önce 2022 yılında Apple, şu anki duruma benzer olarak Apple TV’nin kutusunda yer alan Siri kumandasını şarj etmek için kullanılan USB-C şarj kablosunu da eklemeyi bırakmıştı. Ayrıca Apple, buna benzer olarak 2020 yılında da iPhone 12’nin kutusundaki güç adaptörünü kaldırmıştı ve şirket, çevreye daha yararlı olduğunu belirtmişti.

iPhone 16 USB-C bağlantısı: Neden hala USB 2 hızında?

AirPods 4’ün Aktif Gürültü Engelleme özellikli versiyonunda Kablosuz şarj kutusu bulunuyor fakat başlangıç versiyonunun Şarj Kutusunda yalnızca USB-C şarj desteği var. Yani başlangıç serisi AirPods 4 almak isteyenler ve USB-C şarj kablosu bulunmayanlar Apple Store’dan almak zorunda kalacaklar.

Peki siz geçtiğimiz gün Apple tarafından yeni tanıtılan AirPods 4 hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kutunun içerisinde USB-C şarj kablosunun bulunmaması mantıklı bir karar olmuş mu? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz