Boeing, binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor!

0
106 Okunma
Boeing işten çıkarma

Amerika’nın bir numaralı şirketlerinden olan Boeing isimli uçak, helikopter, roket, uydu ve füze tasarlayan ve üreten havacılık devi şirketi, geçtiğimiz aylarda başlayan ve 33 bin işçisinin katıldığı grev devam ederken, işgücünün yüzde 10’unu işten çıkaracağını açıkladı. Boeing şirketinin ticari uçaklardan sorumlu üst yöneticisi Stephanie Pope, geçtiğimiz aylarda grev yapan çalışanlarına yolladığı mesajda grevin şirketin işlerini ve müşterilerini etkilediğini belirtmişti. İşte o haberin detayları…

Boeing, işgücünün yüzde 10’unu işten çıkarmaya hazırlanıyor!

İşçilerine çözüm odaklı olduklarını belirten Boeing, sendika ile ortak bir zeminde buluşabilmek için iyi niyetle pazarlık yaptıklarını, ücret ve emeklilik yardımlarında artışlar belirlediklerini söyledi. Fakat Boeing’in yaptığı açıklamalarda sendikanın ‘müzakere edilemez’ isteklerinin bulunduğunu söyleyerek tekliflerinin reddedildiğini açıkladı.

Boeing grev işten çıkarma

Bunun ardından 30 bin’i aşkın çalışan 13 Eylül’de grev yapmaya başlamıştı. Uçak üretim şirketi işgücünün yüzde 10’unu, yani yaklaşık 17 bin işçiyi işten çıkaracak. İşten çıkarmalar yöneticileri, orta düzey yöneticileri ve çalışanları kapsayacak.

Günümüzde ise şirket bir süredir finansal kayıplar ve güvenlik sorunları ile baş etmek zorunda kaldı. ABD’nin batı kıyısındaki eyaletlerde 33 bin çalışanın greve çıkması sebebi ile 737 Max, 767 ve 777 kodlu uçaklarının üretimi durmuştu. Boeing şirketinin İcra Kurulu Başkanı Kelly Ortberg, bu uçakların üretiminin durdurulmasının ardından şirketin küçülmeye gitmesinin zaruri olduğunu açıkladı.

Ortberg çalışanlara gönderdiği mesajında şirketi yeniden ayağı kaldırabilmek ve süreklilik sağlayabilmek için zor kararlar alınması gerektiğini ve rekabetçi kalabilmek için yapısal değişiklikler yapılması gerektiğini yazdı. Ortberg ayrıca Boeing’in yeni üretimi olan 777X’in piyasaya sürülmesinin 2026 yılına erteleneceğini ve 767 Freifighter model uçağın üretiminin durdurulacağını duyurdu.

Xiaomi Pad 7 serisi sızdırıldı: Yeni tabletlerde neler var?

Associated Press’e göre Boeing, 2019 yılının başından bu yana 25 milyar dolar kaybetti. Uçak üretim şirketi işgücünün yüzde 10’unu, yani yaklaşık 17 bin işçiyi işten çıkaracak. İşten çıkarmalar yöneticileri, orta düzey yöneticileri ve çalışanları kapsayacak.

Peki siz bu grev ve işten çıkarma süreci hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz