İçeriğe geç
Haber Akışı Teknoloji Yaşam Akıllı Telefon Sosyal Medya Uygulamalar Sağlık Yapay Zeka Listeler Pembe TV Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Akıllı Telefon

Denetimli Erişim Nedir? Nasıl Kullanılır?

iPhone'un keşfedilmeyen veya çok kullanılmayan birçok işlevi bulunuyor. Oysaki bu özellikler hayat kurtarıcı. İşte o özelliklerden biri! Denetimli erişim..

Beyza Nur Baysan

Güncelleme: okunma

Denetimli Erişim Nedir? Nasıl Kullanılır?

Telefonumuzu sevgilimize veya çocuğumuza verdiğimiz zaman başka uygulamalara girip karıştırmasını istemiyoruz. Yanlışlıklara mahal vermemek adına sizlere denetimli erişim özelliğini anlatmak istiyorum. Bu özellik sayesinde cihazınızı kullanırken belirli sınırlamalar koyabiliyorsunuz. Bu özellik açık olduğu müddetçe  başka uygulamalar arası geçiş yapamıyorsunuz. Gelin bu özelliğe detaylı bakalım.

iPhone'da Denetimli Erişim Özelliği Nedir?

Denetimli Erişim, iPhone’u tek bir uygulamayı geçici olarak sınırlayarak  başka uygulama arasında geçiş özelliğini kapatan bir görev üsteleniyor. Denetimli erişim aktif olduğu zaman sadece açtığınız uygulamanın özelliklerini kullanabiliyorsunuz. Örneğin çocuğunuza video izlemesi için telefonu verdiniz. Ama yanlışlıkla dokunarak farklı bir uygulamaya geçiş yaptı ve istemediğiniz işlemler gerçekleştirdi. İşte tam bu noktada bu özellik devreye giriyor. Farklı uygulamalar arasında geçişi engelliyor.

iPhone'da Denetimli Erişim Özelliği Nasıl Açılır?

Bunun için telefonunuzda Ayarlar'a ardından Denetim merkezine gitmeniz gerekiyor. Buradaki kısa yollara denetimli erişim özelliğini ekliyoruz. Daha sonrasında bizlerden bu özelliği kapatmak için paralo veya Face ID girmemizi istiyor. Bu işlemleri de yaptıktan sonra istediğiniz uygulamaya girin ve kontrol panelinden denetimli erişim özelliğini açın. Böylelikle artık uygulamalar arası geçiş yapmak mümkün olmayacak.

iPhone'da Denetimli Erişim Özelliği Nasıl Kapatılır?

İşlemimiz bittikten sonra güç düğmesine üç kere basarsanız bu özelliği sonlandırmak için ilk adımı atmış olursunuz. Daha sonrasında yukarıda bir kapat seçeneği göreceksiniz. Son olarak kapat seçeneğine tıklayın ve en başta bizden istenen parola veya FaceID girin. Böylelikle bu özelliği kapatmış olursunuz.

Bu özellik zor zamanınızda işe kesinlikle yarar .Siz daha önce bu özelliği kullandınız mı?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.