Donald Trump’tan açıklama geldi: Elon Musk resmen siyasete giriyor!

0
141 Okunma

ABD Başkanlık seçimleri yaklaşırken Elon Musk ile ilgili iddialar da netleşmeye başladı. Yeni seçimde aday olan Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, seçilmesi halinde bir “Hükümet Verimliliği Komisyonu” kuracağını ve başına da Elon Musk ‘ı getireceğini açıkladı. Peki, Elon Musk bu açıklamaya ne tepki verdi? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Elon Musk, ABD siyasetinde aktif rol oynayacak

Elon Musk ve Eski ABD Başkanı Donald Trump uzun süredir karşılıklı açıklamalarda bulunuyor. İki isim daha önce anlaşamasa da seçim yaklaşırken birlikte çalışma sürdürmeye başladı.

Trump, New York Ekonomi Kulübü’nde yaptığı konuşmada seçimi kazanması halinde Elon Musk’ın “Hükümet Verimliliği Komisyonu” kurmakla görevlendireceğini açıkladı. Musk ise buna karşılık olarak tüm federal hükümetin mali ve performans denetimini yapacağını köklü reformlar için önerilerde bulunacağını açıkladı. Ek olarak da “Fırsat çıkarsa Amerika’ya hizmet etmeyi dört gözle bekliyorum.” diye açıklama yaptı.

Açıklamalarda belirtilen konularla ilgili henüz resmi bir gelişme olmadı. Çünkü ABD seçimi henüz gerçekleşmedi, seçim, 5 Kasım’da olacak. Adaylar yani Kamala Harris ve Donald Trump, gelecek hafta seçim öncesi canlı yayında karşı karşıya gelecek.

Elon Musk için kötü haber: X reklamverenleri harcamaları azaltacak

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Elon Musk siyasette başarılı olacak mı? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz