Ekranı olmayan laptop mu? İşte Spacetop

0
1.000 Okunma
Ekransız Dizüstü Bilgisayar

Teknoloji dünyası, yeniliklerin ardı arkası kesilmeyen bir hızla ilerliyor. İsrail merkezli bir teknoloji şirketi, alışılmayan bir ürünle dikkatleri üzerine çekti: Spacetop. Bu özellik, gizliliği en üst seviyeye taşıyarak, özellikle dış mekânlarda çalışan profesyoneller için ideal bir çözüm sunuyor. “Ekransız dizüstü bilgisayar” özellikleri ve ayrıntıları nasıl? İşte dikkat çeken haberin detayları…

Nasıl olacak bu ekranı görmeden “ekransız dizüstü bilgisayar”?

Ekransız olarak tasarlanan bu dizüstü bilgisayar, kullanıcıların çalışma ortamını sadece kendilerinin görebileceği bir yapıya sahip. Spacetop, klasik bir dizüstü bilgisayar görünümüne sahip olsa da, en büyük farkı ekransız olması. Ekran yerine sanal gerçeklik (VR) gözlüğü kullanan Spacetop, bu sayede geniş ve kişisel bir çalışma ortamı sunuyor. 1080 piksel çözünürlüğünde görüntü kalitesi ve yüz inçlik sanal ekran boyutu ile kullanıcılarına alışılmışın dışında bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Ekransız Dizüstü Bilgisayar

Spacetop’un en çarpıcı özelliklerinden biri, çalışma ortamını tamamen kişisel hâle getirmesi. Sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde, ekran sadece kullanıcının gözleri önünde bulunuyor. Bu, özellikle kalabalık ortamlarda çalışırken bilgi güvenliğini sağlamak isteyen kullanıcılar için büyük bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

Spacetop’un Teknik Özellikleri

İşlemci: Qualcomm Snapdragon 865

GPU: Adreno 650

RAM: 8 GB

Depolama: 256 GB

Pil Ömrü: 5 saat

Web Kamerası: 5 MP, 2560 x 1920 çözünürlük

İşletim Sistemi: Android tabanlı Spacetop OS

Boyutlar: 266 x 249 x 40 mm

Ağırlık: 1.5 kg

Ekransız dizüstü bilgisayar, yeni sayılabilecek bir proje olduğundan, ilk etapta yalnızca bin kişi için satışa sunulacak. 31 Mayıs itibarıyla başlayacak olan satışlar için belirlenen fiyat ise 2000 ABD Doları. İlk bin satıştan alınacak geri bildirimler doğrultusunda cihazın geliştirilmesi ve daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması planlanıyor.

Ekransız Dizüstü Bilgisayar

Ekransız dizüstü bilgisayarın alt kısmı, klasik dizüstü bilgisayarlardan farksız bir şekilde tasarlanmış. Touchpad, parmak izi tarayıcısı, bağlantı noktaları ve klavye ile donatılmış plastik bir gövdeye sahip. Cihazın üst kısmında ise sanal gerçeklik gözlüğü için bir oyuk ve kafa takibi için özel sensörler bulunuyor.

Spacetop, ekran faktörünü ortadan kaldırarak, dizüstü bilgisayar kavramına yeni bir boyut kazandırıyor. Teknoloji dünyasına bir farklılık katacak bu yenilik, özellikle gizliliğe önem veren profesyoneller ve yenilikçi teknolojileri denemek isteyen kullanıcılar için ideal bir seçenek olacak gibi görünüyor.

Peki siz bu alışılmadık ama bir o kadar da teknoloji dünyasına damgasını vuracak yenilik hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

Dikkatinizi çekecek bir diğer haberimiz:

Apple Vision Pro sanal gerçeklik gözlüğünün çıkış tarihi belli oldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz