En çok ziyaret edilen websiteler – 2024

0
681 Okunma
en çok ziyaret edilen websiteler 2024

SimilarWeb şirketinin son yaptığı araştırmaya göre 2024 yılında en çok ziyaret edilen websiteleri belli oldu. Bazı websiteleri listede aşağı sıralarda yer alırken bazıları ise yukarılarda yerini aldı. İşte 2024 yılında en çok tıklanan websiteleri…

Google, en popüler websitesi oldu!

15 adet websitesinin sıralandığı listede farklı ülkelerden websiteleri bulunuyor. Google, 82 milyar tıklanma sayısı ile şaşırtmayarak 2024 yılının en çok tıklanan websitesi oldu. Google’ı ise 31 milyar tıklanma sayısı ile Youtube izliyor. Listede ilk üçe girebilmiş bir diğer websitesi ise 15 milyar tıklanma sayısı ile Facebook oluyor. Dünya üzerinde insanların en çok tıkladığı ilk üç websitesi herkesin her gün en az bir kere girdiği websitelerinden oluşuyor.

en çok ziyaret edilen websiteler

İşte merakla beklenen dünyanın en çok ziyaret edilen websiteleri listesini sizlerle paylaşıyoruz. Google, Youtube ve Facebook ilk üç sırada yer alıyor. Facebook son yıllarda popülerliğini nispeten kaybetmiş olsa da hala en çok tıklanan listesinde ilk üç sıradan düşmemiş durumda. Facebook’un ardından 7 milyar tıklanma sayısı ile Instagram yer alıyor. Instagram son yıllarda popülerliğini bir hayli artırmış gibi görünse de Facebook ile arasında oldukça büyük bir fark bulunuyor.

Instagram’ı ise 6 milyar tıklanma ile X izliyor. Elon Musk, X’i satın aldığından beri websitesi günden güne daha da popüler hale geliyor. Aralarında pek bir fark bulunmayan bu iki websitesi son yılların gözdesi konumunda diyebiliriz. X’in ardından Çin’in arama motoru olan Baidu, 4 milyar tıklanma sırası ile altıncı sırada kendine yer buluyor. Özgür ansiklopedi Wikipedia ise 4 milyar ziyaretçi ile listede yedinci sırada yer alıyor.

Wikipedia’nın arkasından 3 milyar ziyaretçi sayısı ile dört farklı websitesi geliyor. Yahoo, Yandex, Whatsapp ve ChatGPT. Bu dört websitesi tıklanma sayısına göre sekiz, dokuz, on ve on birinci sırayı dolduruyor. Son zamanlarda çok popüler hale gelen ChatGPT, listeye hızlı bir giriş yapmış gibi görünüyor.

Son dört sırayı ise 2 milyar ziyaretçi ile Reddit, Xvideos, TikTok ve Amazon alıyor.

Peki siz 2024 yılının en çok ziyaret edilen websiteleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz en çok hangi websitelerine giriyorsunuz? Fikirlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Roblox’a erişim engelinin ardından ilk açıklama geldi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz