Jeff Bezos’u tahtından etti! En zengin ikinci isim

0
77 Okunma
Larry Ellison Jeff Bezos en zengin

Dünyanın en zenginleri listesinde kartlar yeniden dağıtılıyor. Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, birinciliği hala elinde tutarken ikinci sırada bazı değişiklikler yaşanıyor. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, sırasını bir başkasına kaptırmış gibi görünüyor. İşte yenilenen dünyanın en zengin isimleri listesi…

Larry Ellison, ikinciliği Jeff Bezos’tan aldı!

Oracle şirketinin hisseleri Pazartesi günü %5.1 oranında değer kazandı ve yükselişini sürdürdü. Şirketin artan hisse değeri, kurucusu Larry Ellison’u dünyanın en zengin ikinci ismi yapmaya yetti. Forbes’in paylaştığı ‘gerçek zamanlı milyarderler’ listesinden alınan verilere göre, Cuma günkü borsa kapanışından bugüne dek Oracle şirketinin kurucusu Larry Ellison’un net değeri 8.1 milyar dolar artış gösterdi. Liste adına küçümsenemeyecek bir meblağ olan 8.1 milyar dolar, Ellison’u ikinciliğe çıkardı.

Oracle şirketi Larry Ellison en zengin insan

Larry Ellison’un net değeri yaklaşık olarak 8.1 milyar dolar artarak 206 milyar dolara ulaştı. Jeff Bezos, 2016 yılından beri dünyanın en zengin ikinci ismi olarak biliniyordu. Jeff Bezos’un net değeri ise yaklaşık 203 milyar dolar. İkilinin arasındaki 3 milyar dolarlık fark listenin gidişatını değiştirdi. Listenin birinci sırasında ise 251 milyar dolarlık net değeri ile Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk yer alıyor.

Oracle şirketinin hisseleri, beklentileri aşan ve 2026 yılının mali gelir tahminini artıran kazanç açıklamasından sonra tavan yaptı. Oracle şirketinin hisse senedi artışı, Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos’un en zengin ikinci insan ünvanını geri almadan önce kısa bir süreliğine Ellison’u dünyanın en zengin ikinci insanı yaptı. Oracle şirketinin kurucusu Larry Ellison, nasıl böyle bir sıçrama yaşadıklarını şirketin yapay zeka patlamasındaki rolüne bağladı. Şirketin yapay zekaya olan talebi karşılamak için veri merkezleri inşa ettiklerini açıkladı.

Distopik film tadında: İnsanlar, yapay zeka sayesinde iyi davranışlar sergileyecek

Oracle şirketi aynı zamanda diğer şirketlerle de ortaklık kuracağını belirtti. Amazon’un bulut bilişim ağı ile ortaklık kuracağını açıklayan Ellison, geçtiğimiz yıl Microsoft ve Google şirketleri ile benzer ortaklıklar kurmuştu.

Peki siz bu ani değişim hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz