Dünya ve doğal yaşam alanlarımız her geçen gün gelişen teknoloji ile farklılaşarak değişim gösteriyor.Küresel iklimin değişmesiyle birlikte pek çok alanda çevreciler mücadeleye başlamış, geçtiğimiz yıllarda çevre bilincini arttırmak amacıyla üretilen ekilebilir kağıt, Japonya’nın bitkiye dönüşen gazetesi ‘The Mainichi Shimbunsha‘ için atılan başarılı bir adım olmuştu.
Japonya’da bu fikir daha büyük bir projeye dönüştü ve geçtiğimiz günlerde çevreyi korumak amaçlı yapılan büyük bir icat olarak kullanılmaya başlandı. Ülkede yayımlanan günlük gazetelerden biri, pek çok şeyi temelden sorgulamamızı sağlayacak nitelikte. Bitkiye dönüşen gazetelerle tanışın…
Toprağa gömülen gazetelerden bitki oluşuyor!
Yalnızca tüketime dayalı sürdürülen hayat, her geçen gün yaşam alanlarımızı biraz daha işgal ediyor. Ancak Japonya’da hayata geçirilen bir uygulama bu duruma muhteşem bir umut alanı yaratmış.Ülkenin en çok okunan gazeteleri arasında yer alan Mainichi Shimbunsha, klasik gazetelerden farklı olarak bitkisel bir kaynaktan üretilmiş.
Yani gazeteyi okuduktan sonra toprağa gömdüğünüz zaman bir süre sonra kendi ana maddesi olan bitkilerin yeşermeye başladığını görebiliyorsunuz. Japonya’nın bitkiye dönüşen gazetesi The Mainichi Shimbunsha, okunduktan sonra toprağa gömülünce, içine yerleştirilen tohumlar sayesinde ağaç, çiçek ya da sebze elde edilebiliyor.
Ayrıca gazetede kullanılan mürekkepler sebze kaynaklı olduğu için tohum görevi gören gazeteye gübre etkisi yapıyor. Her anlamda oldukça çevreci ve sürdürülebilir bir proje olan bitkiye dönüşen gazeteler, her gün ülkenin dört bir yanında insanlar tarafından okunuyor.