Enerji Bakanı açıkladı: Gelire dayalı fatura ödeme sistemi geliyor!

0
256 Okunma
fatura alparslan bayraktar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarına gelir düzeyine bağlı olarak değişen bir çalışma üzerinde çalıştıklarını belirtti. Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz bulunana kadar ülkede kullanılan doğalgazın neredeyse tümünün ithal yollarla elde edildiğini açıklayan Bakan Bayraktar, fiyatların oldukça kırılgan olduğunu da belirtti. İşte üzerinde çalışılan gelire dayalı fatura düzenlemesi ile ilgili tüm bilgiler…

Faturalar gelire dayalı düzenlenebilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 1000 TL’lik elektrik faturasının yüzde 60’ını devletin karşıladığını belirtti. Aynı zamanda şunları söyledi:

Elektrik ve doğalgazda Hazine üzerinden çok ciddi desteğimiz var. 1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60’ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bütçe imkanları mertebesinde bu desteklere devam edeceğiz. Vatandaşımızın dünyada gelişen, artan fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz. Bunu yaparken destek mekanizmasını daha etkin kullanmamız gerekiyor. OVP içinde de desteklerin etkinleştirilmesi başlığı altında var. Her birimizin evinde kullandığımız elektrik ve gazda bu destek var.

elektrik doğalgaz faturası

Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyetine göre, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi, daha dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi bu destekten istifade ettirip bunu karşılayabilecek ve evi çok daha büyük olan, çok fazla elektrik kullanan, elektrikli aracı olan, tüketimi belli oranın üzerinde olan vatandaşların bu desteklerden faydalanmak yerine gerçek maliyetleri karşıladığı bir modeli düşünüyoruz. Bütçe imkanları nispetinde bu destekler devam edecek. Enerji fiyatlarında oluşabilecek değişikliklerin enflasyona etkisini göz ardı etmeden Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızla eşgüdümle süreci yürüyoruz.”

NTV’den edinilen bilgilere göre Bakan Bayraktar, sözlerinde en öncelikli amaçlarının cari açık ve enflasyonla mücadele olduğunu belirtti. Aynı zamanda Oruç Gemisinin bu ay sonunda Somali’ye gönderileceğini belirtti. Gönderilen gemi Somali’de 3 boyutlu sismik çalışmalar yapacak. Bakan, ayrıca nadir toprak elementlerinin ve kritik minerallerin keşfedilmesinin ülkemiz adına çok değerli olacağını da belirtti.

iPhone 16 ve iPhone 15 arasında ne fark var?

Peki siz gelire dayalı fatura yöntemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce böyle bir aksiyon alınmalı mı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz