Gizli savaş uçakları, Starlink sayesinde tespit edilebilecek

0
36 Okunma
Temsili

Teknolojik gelişmeler, savaşları etkileyerek geleceğin şekillenmesinde büyük rol oynuyor. Çinli araştırmacılar, Starlink uydularının yaydığı radyasyon sayesinde gizli savaş uçaklarını tespit edebileceklerini öngören bir çalışmaya imza attı. Bu çalışmanın Çin ordusuna büyük bir yarar sağlayacağı tahmin ediliyor. Peki, bu nasıl olacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Starlink uydularının yaydığı radyasyon sayesinde gizli savaş uçakları ortaya çıkacak

Elon Musk’ın kurduğu SpaceX, Starlink uyduları ile dünyanın birçok yerine uydudan internet sağlıyor. Bu internet özellikle de Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna topraklarında büyük bir hizmet verdi.

Uydular, ayrıca yaydığı radyasyonla da biliniyor. Bunun dışında Starlink uydularındaki elektronik cihazların 110 ile 188 MHz arası radyo bantlarına radyasyon da sızdırdığı da daha önce ortaya çıkmıştı.

Tüm bunların üzerine Çinli araştırmacılar, Starlink uydusu bulunan küçük ve gizli savaş uçaklarının yaydığı radyasyon üzerine bir çalışma yaptı. Çünkü gizli uçaklar, radar sistemlerine karşı daha az görünür ve radyasyonu daha iyi yansıtacak şekilde tasarlanıyor.

Araştırmacılar, bir DJI Phanton 4 Pro ile gerçekleştirdikleri deneyde Starlink uydusunun yaydığı radyasyonu kullanarak aracı tespit etmeyi başardı. Bu çalışmayla Starlink takımyıldızının yaydığı radyasyondan yola çıkarak gizli savaş uçaklarının tespit edilebileceği fark edildi. Konuyla ilgili makale yayınlayan ekip ise çalışmaları sayesinde küçük ve gizli savaş uçaklarının fark edilmesinde kullanılabileceğini belirtiyor.

Öte yandan Elon Musk‘ın sahibi olduğu Starlink’in bu araştırmada rol oynaması da araştırmayı ön plana çıkarıyor. Araştırmadan sonra Elon Musk’ın uydularının yaydığı radyasyon için bir çözüm bulup bulmayacağı merakla bekleniyor.

Elon Musk, koruma ordusu ile geziyor! Suikast girişimi mi bekliyor?

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz