Google Alışveriş yapay zeka desteğine kavuşuyor! İşte yenilikler

0
21 Okunma

Tüm teknoloji şirketleri gibi Google da kendi hizmetlerine yapay zeka desteği ekliyor. Bugün ortaya çıkan haberlere göre Google, sevilen Alışveriş hizmetine yapay zeka entegre ederek baştan sona değiştirdi. Peki, Google Alışveriş için yenilikler neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Yapay zeka destekli Google Alışveriş, kullanıcı deneyimini iyileştirecek

Google, bugün yaptığı açıklamada Alışveriş sekmesine yapay zeka desteği eklediğini duyurdu. Alışveriş hizmetinin yenilenmesiyle birlikte Google, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş bir çevrim içi sipariş oluşturma deneyimini sağlayacak.

Teknoloji devi tarafından belirtilene göre Google Alışveriş sekmesinde yer alan 45 milyar ürün, Google Gemini yapay zeka modelleriyle eşleştirilerek yeniden listelendi. Yenilenen Google Alışveriş, kullanıcılarına satın almak istediği ürünü aradığında en ilgili sonuçları veriyor. Google, en ilgili sonuçlar dışında ayrıca ürünlerle ilgili yapay zeka tarafından oluşturulmuş kısa bilgiler de kullanıcılara sunacak.

Sonuçlar, alışveriş sitelerinde de olduğu gibi kategorilere ayrılacak. Kullanıcılar, filtreler sayesinde aradığı ürünü kolayca bulacak. Bunun dışında ek olarak indirimde olan ya da kuponu olan ürünler için bir de Fırsatlar bölümü olacak. Kullanıcılar, Fırsatlar bölümü üzerinden uygun fiyatlı ürünleri satın alacak.

Google, tüm bunlar dışında kullanıcıların önceden aradıkları ürünlerin önerilerini de Alışveriş bölümünden kapatabilecek. Bu sayede önceki aramaların önerileri kullanıcıların karşısına çıkarak dikkatlerini dağıtmayacak.

Söz konusu yenilikler, şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunuluyor. Tüm kullanıcılar için diğer ülkelere kademe kademe açılacak.

Google Arama’nın yeni özelliği, web sitelerinin trafiğini düşürecek

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz