Google, Android için geliştirdiği hırsızlık önleme özelliklerini kullanıma sundu

0
28 Okunma

Google, Android cihazlar için geliştirdiği üç güvenlik özelliğini I/O 2024 etkinliğinde tanıtmıştı. Teknoloji devi, üç özelliğini ilk önce Brezilya’da kullanıma sundu. Söz konusu üç özellik, Google tarafından Android telefonları hırsızlığa karşı korumak için geliştirildi.

Firma bu özellikleri şimdi de Brezilya dışındaki ülkelerde kullanıma sunuyor. Peki, Google’ın hırsızlığa karşı Android için geliştirdiği özellikler nasıl çalışıyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Google tarafından geliştirilen güvenlik özellikleri, Android telefonları hırsızlara karşı koruyacak

Google, telefon hırsızlığını önlemek adına Android modeller için üç farklı özellik geliştirdi. Hırsızlık Algılama Kilidi, Çevrim Dışı Cihaz Kilidi ve Uzaktan Kilitleme adındaki bu üç yenilik yapay zeka yardımıyla çalışıyor.

Hırsızlık Algılama Kilidi özelliği adından da belli olduğu gibi telefonun elden çalınması durumunda cihazı otomatik olarak kilitliyor. Kilitlenen cihaz, önemli verilerini de direkt olarak kapatıyor bunun yanında internet erişimini de açık tutuyor. Bu sayede telefonu alıp kaçan kişi hem cihazın önemli verilerine erişemiyor hem de internet erişiminin açık olmasıyla anbean takip edilebiliyor. İnternet erişimi açık ve kilitli olan telefon, takip sayesinde direkt olarak bulunuyor.

Google’ın hırsızlara karşı geliştirdiği bir diğer önemli özellik de Çevrim Dışı Cihaz Kilidi özelliği oldu. Bu özellik ise bir hırsızın telefonun internetini kesmeye çalıştığı durumlar için geliştirildi. Telefonun uzun süre boyunca internet erişimi olmadan kalması halinde Çevrim Dışı Cihaz Kilidi özelliği devreye giriyor ve ekranı otomatik olarak kilitliyor.

Android hırsızlarına karşı Google’ın geliştirdiği bir diğer özellik ise Uzaktan Kilitleme. Bu özellik ise kullanıcıların yalnızca telefon numaralarını kullanarak cihazlarını uzaktan kilitlemesiyle çalışıyor. Bu fonksiyon, özellikle diğer kurtarma seçeneklerine erişim olmadığında cihazların güvenliğini sağlamak için geliştirildi.

Söz konusu özelliklerin üçü de Android modellerde yer alan yapay zeka araçlarının desteğiyle çalışıyor. Yapay zeka, Google tarafından geliştirilen özellikler ile Android telefonları hırsızlık olaylarına karşı koruyor.

Google’dan unutkan Android kullanıcıları için yeni Play Store özelliği

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz