Google Arama’nın yeni özelliği, web sitelerinin trafiğini düşürecek

0
23 Okunma

Google, Arama için “Hızlı Görünüm” üzerinde çalışıyor. Test edilen özellik, kullanıcıların web sitesine girmeden herhangi bir içerikle ilgili bilgi verecek. Bu nedenle de web sitelerinin trafiğinin düşmesi bekleniyor. Peki, Google Arama Hızlı Görünüm özelliğinin detayları neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Google Arama için Hızlı Görünüm özelliği, web sitelerinin trafiğini düşürecek

Google, Arama için yeni Hızlı Görünüm özelliği üzerinde duruyor. Yeni özellik adından da belli olduğu gibi kullanıcılara bir web sitesine girmeden önce istenilen içerik ile ilgili bilgi verecek.

Yapay zeka destekli özelliğin en çok yemek tarifleri için arama yaparken kullanılması bekleniyor. Kullanıcılar, herhangi bir tarif ararken Hızlı Görünüm sayesinde web sitesine girmeye gerek kalmadan kullanması gereken malzemeleri görebilecek.

Google kullanıcılarının web sitelerine giriş yapmaya gerek kalmaması halinde ise trafiklerin düşmesi bekleniyor. Bu durumdan yine aynı sebeple reklamverenlerin de olumsuz etkilenmesi muhtemel. Çünkü Google kullanıcıları, Hızlı Görünüm özelliği sayesinde web sitelerine girmeyecek ve reklamları görmeyecek. Sonuş olarak da reklamlara tıklamayıp alışveriş yapmayacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Hızlı Görünüm özelliğinde web siteleri için “Ziyaret” seçeneği de olacak. Kullanıcıların Hızlı Görünüm özelliğini tercih etmemesi halinde bu seçenekle web sitesine giriş yapabilecek. Fakat Hızlı Görünüm sayesinde bu seçeneğe gerek kalmaması muhtemel görünüyor.

Google Fotoğraflar, yeni özelliğini kullanıma sunuyor

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz