Google Chrome’un sevilen özelliği artık arka planda da çalışacak

0
84 Okunma

Google Chrome, yılın başlarında görme bozukluğu olan insanlar için Bu Sayfayı Dinle özelliğini duyurdu. Web sitesini dinleme özelliği, görme bozukluğu yaşayan ya da ekranın rahatsız olan kullanıcılar için geliştirildi. Fakat söz konusu özellik için yapılan son güncelleme kullanıcılarının artık zamandan tasarruf etmesini de sağlayacak.

Google Chrome kullanıcıları, Bu Sayfayı Dinle özelliğini arka planda kullanabilecek

Google, 2024 yılının başlarında görme bozukluğu yaşayan ya da ekrana uzun süre maruz kalmak istemeyen kullanıcılar için “Bu Sayfayı Dinle” özelliğini duyurdu. Söz konusu özellik, adından da belli olduğu gibi kullanıcıların web sitelerindeki içerikleri sesli olarak dinlemesini sağlıyor.

Özellik, yıl içinde Google Chrome kullanıcıları tarafından oldukça kullanıldı. Kullanıcılar, dinleme yaparken oynatma kontrolleri ve çeşitli ses seçeneklerini gibi özellikleri de almaya başladı. Fakat kullanıcılar bu özelliği yalnızca web sitesi ekranda açık olduğunda kullanılıyordu.

Google tarafından yapılan yeni güncellemeyle Chrome kullanıcıları artık web sitesini arka plana alıp içerikleri sesli bir şekilde dinleyebilecek. Bu sayede sadece görme bozukluğu olan kişiler değil başka kullanıcılar da Bu Sayfayı Dinle özelliğinden faydalanabilecek. Google Chrome kullanıcıları, web sitelerinde yer alan içerikleri arka planda dinleyerek zaman kaybetmeyecek.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Bu Sayfayı Dinle seçeneği henüz her kullanıcıda yer almıyor. Fakat özelliğin herkes için açılmasından sonra kullanıcılar, Chrome’un üç nokta menüsünden “Bu sayfayı dinle” seçeneğini tercih ederek özelliği kullanabilecek.

Google’ın yeni özelliği, uygun fiyatlı uçak bileti bulmayı kolaylaştıracak

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz