Google Chrome’dan gizliliğiniz için yeni hamle!

0
248 Okunma
google chrome gizlilik

Milyonlarca insanın günde onlarca defa kullandığı popüler internet tarayıcısı Google Chrome, gizliliğimizin pek de önemi kalmadığı şu zamanlarda, önemli bir gelişme haberi verdi. Bu güncelleme ile kullanıcıların kişisel bilgilerinin gizliliğinin artırılması planlanıyor. İşte detaylar…

Google Chrome, artık ekran paylaşımı sırasında ekranı bulanıklaştıracak!

Dijital ortamda kişisel bilgilerimizi saklamanın hayli zor olduğu bu günlerde Google Chrome imdadımıza yetişiyor. Chrome, ekran paylaşımı yaptığınız esnada gözüken bütün kişisel şifrelerinizi ve kredi kartı bilgilerinizi bulanıklaştıracak bir yazılım üzerinde çalışıyor. Şu an deney aşamasında olan bu güncelleme kişisel gizliliği artıracak önemli bir adım olarak görülüyor. Ayrıca gelecek ay test kullanıcılarına sunulması beklenen bu güncelleme hassas form alanlarını da bulanıklaştıracak.

google chrome güncelleme

Geçtiğimiz günlerde reklam engelleyicileri yasaklayan Google Chrome, şimdi de kullanıcı gizliliğine önem veriyor. Özellikle büyük gruplara ekran paylaşımı yaptığınızda kişisel bilgilerinizin yer aldığı sekmeleri paylaşmaya başlamadan önce kapatmalısınız. Eğer kapatmayı unutursanız, yeni güncelleme ile beraber Google Chrome sizin için bulanıklaştıracak. Google Chrome tarayıcısının zaten kullanıcılarının hassas bilgilerine önem verdiğini söyleyebiliriz çünkü Chrome zaten gizli modda ekran paylaşmaya izin vermiyor.

Örneğin şirketiniz için kalabalık bir çevrimiçi toplantıdasınız. Toplantıya yetişebilmek için hassas bilgilerinizin yer aldığı sekmeleri kapatmayı unuttunuz ve ekran paylaşmanız gerekiyor. Bu güncellemeden önce toplantıdaki herkes kişisel bilgilerinizi görebilecekken yeni güncelleme sayesinde Google Chrome sizin yerinize bütün önemli bilgilerinizi bulanıklaştıracak.

Ne zaman geleceği belli olmayan fakat gelecek ay test edilmesi düşünülen bu güncelleme hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Daha önce hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz.

 

Chrome’dan Microsoft Edge’e geçmek için 6 neden

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz