Google eski sevgilinizi fotoğraflardan siliyor!

0
410 Okunma

Google Fotoğraflar uygulaması zaman zaman gönderdiği bildirimler ile sizi eskilere götürebiliyor. Fakat bu bildirimler bazen canınızı sıkabiliyor. Zira “Anılar” köşesinde görmek istemediğiniz kişiler ile fotoğraflar tekrar canlanıyor. Ama artık bu dönem sona eriyor. İşte adım adım istenmeyen kişileri fotoğraftan silme rehberi…

Google’dan aşk acısı çekenlere dev hizmet! Fotoğraftan kolayca kişi silme özelliği geliyor!

Pek çok kişi Google Fotoğraflar uygulamasını sıklıkla ziyaret ediyor. Ancak uygulamanın dönem dönem gönderdiği geçmiş tarihlere ait fotoğrafların bildirimleri, her zaman mutlu etmiyor. Aksine unutulmasını istediğiniz kişi ya da kişiler aniden hafızanızda canlanıveriyor.

fotoğraftan kişi silme

Uygulama da bu duruma bir son vermek amacıyla yeni bir özellik geliştirdi. Geliştirilen bu özellik sayesinde, platformda görmek istemediğiniz kişinin yüzü, bir daha yanlışlıkla bile olsa karşınıza çıkmayacak. Yani Google Fotoğraflar’a görmek istemediğiniz kişinin yüzünü tanıtarak can sıkıcı durumlardan hızlıca kurtulmak mümkün.

Google Fotoğraflar uygulaması albümlerden yüz gizleme yeniliğini daha önceden yayınlamıştı. Ancak söz konusu işlem biraz karmaşık ve uzun olduğu için kullanıcılar pek de tercih etmiyordu. Bu yazıda bahsettiğimiz özelliğin kullanımı ise öncekinden çok daha kolay.

Geliştirilen yeni yöntemde izlemeniz gereken adımlar şu şekilde:

  1. İlk olarak istediğiniz bir fotoğrafı açın. Daha sonra meta ve fotoğrafa dair verileri görmek için yukarı kaydırın.
  2. Yukarı kaydırdığınızda çıkan seçeneklerden “Kişiler” bölümünde görünen bir yüzün yanındaki üç noktaya dokunun
  3. Çıkan seçeneklerden “Anılardan yüzü gizle” yazan seçeneğe basın
  4. Ardından karşınıza çıkan sekmede yer alan “Bu kişiyi daha az sıklıkta göstermeyi veya tamamen gizle” seçeneklerinden istediğinize tıklayın

Yukarıdaki adımları uyguladığınız takdirde uygulamanın zaman zaman gösterdiği “Anılar” kısmında, seçtiğiniz kişi ile ilgili herhangi bir fotoğraf, hikaye vb. karşınıza çıkmayacaktır. Ayrıca bir yüzü  seçtiğinizde, seçili olan kişi için bir etiket düzenleyebilir ya da aynı yöntemi kullanarak kapak fotoğrafında değişiklikler yapabilirsiniz.

Ancak bahsi geçen yeniliğin kullanıcı ile ne zaman buluşturulacağı henüz net değil. Google çalışanları konu ile ilgili bir açıklamada bulunmasa da hemen hemen tamamlanmış gözüken bu özelliğin önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor.

iOS 18.1 Beta sürümü yayınlandı! İşte Apple’ın yeni yapay zekâ özellikleri

Peki siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz