iOS 18.1 Beta sürümü yayınlandı! İşte Apple’ın yeni yapay zekâ özellikleri

0
427 Okunma
iOS 18.1 Beta Apple Intelligence

Apple, iOS 18.1 beta 1 sürümünü geliştiricilere sunarak yapay zekâ destekli yeni özelliklerini ilk kez kullanıma açtı. Bu yeni sürüm, Apple’ın iPhone’lara entegre ettiği yapay zekâ özelliklerini deneyimleme fırsatı sunuyor. İşte iOS 18’in yenilikçi yapay zekâ yetenekleri ve geliştiriciler için sunduğu iOS 18.1 Beta Apple Intelligence güncellemesi hakkındaki detaylar…

iOS 18.1 Beta Apple Intelligence güncellemesinde hangi özellikler var ve güncellemeyi hangi cihazlar destekliyor?

Geçtiğimiz ay duyurulan “Apple Intelligence,” iPhone’lara yapay zekâ entegrasyonu getiriyor. Bu özellikler, iOS 18 ile resmî olarak kullanıma sunulacaktı. Ancak iOS 18.1 Beta 1 sürümü ile geliştiriciler bu özelliklere erken erişim sağlıyor.

iOS 18.1 Beta Apple Intelligence

iOS 18.1 Beta 1, şu an sadece geliştiriciler için yayımlandı. Bu sürümle birlikte geliştiriciler, yapay zekâ özelliklerini ilk kez test edebilecekler. Bu sürümü deneyimlemek için Apple’a kayıtlı bir geliştirici hesabına sahip olmak gerekiyor. Herkese açık beta sürümünün ise ne zaman çıkacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.

iOS 18.1 Beta Apple Intelligence sürümünde sunulan yapay zekâ özellikleri şunları içeriyor:

  • Mail, Notlar ve Benzer Uygulamalarda Yapay Zekâ ile Metin İşleme: Metinleri yeniden yazma, özetleme ve düzeltme özellikleri.
  • Siri’nin Yeni Tasarımı: Parlayan ışıklı yeni bir tasarım.
  • Gelişmiş Siri: Kullanıcıların her türden sorusunu yanıtlayabilen bir Siri.
  • Siri Etkileşimleri: Metin ve ses arasında geçiş yapabilme.

POCO’dan Marvel hayranlarına müjde: Deadpool & Wolverine temalı cihaz geliyor!

  • Mail Uygulaması: En acil e-postaları gösterme ve Gelen Kutusu bölümünde e-postaları açmadan özetlerini görüntüleme.
  • Mail’de Akıllı Yanıtlar: E-postalarda akıllı yanıtlar sunma.
  • Önemli Bildirimler: Yalnızca önemli olabilecek bildirimleri gösterme.
  • Fotoğraflar Uygulaması: “Anılar” özelliği.
  • Videolarda Arama Yapma: Videolar içerisinde arama yapabilme.

Şu an için bu yapay zekâ özellikleri yalnızca iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri tarafından destekleniyor. Bu cihazlara sahip geliştiriciler, ayarlar üzerinden Apple Intelligence’a erişimi gerçekleştirebiliyorlar.

iOS 18.1 Beta Apple Intelligence

iOS 18.1 Beta Apple Intelligence ile yeni yapay zekâ özellikleri, iPhone kullanıcılarına daha akıllı ve verimli bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu özelliklerin, kullanıcıların günlük işlemlerini kolaylaştırarak iPhone kullanımını daha keyifli hâle getirmesi bekleniyor. Geliştiricilerin bu yenilikleri nasıl değerlendireceği ve Apple’ın bu alanda daha ne gibi sürprizler sunacağı ise merak konusu.

Peki siz yapay zekâ teknolojisi ile geliştirilmiş bu yeni güncelleme hakkında neler düşünüyorsunuz? Güncelleme ile gelen özellikleri nasıl buldunuz ve en hoşunuza giden yenilik hangisi oldu? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz