Google, sahte yorum alan işletme hesaplarına yaptırım uygulayacak

0
114 Okunma

Google, işletme hesaplarına bünyesinde yer vererek potansiyel müşterilerin bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Müşteriler, gittikleri yerlerin işletme hesaplarına yorumda bulunarak nasıl bir yer olduğunu, beğenilerini ve eleştirilerini paylaşıyor. Fakat bu durum, bazı işletmeler tarafından sahte yorumlarla suistimal ediliyor. Google ise bu duruma son vermek için yaptırım uygulayacağını açıkladı. Peki, işletme hesaplarında fark edilen sahte yorumlar için ne gibi yaptırımlar olacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Google, işletmelerin sahte etkileşim almasının önüne geçecek

İşletmeler, profillerinin puanlarını yükseltmek için sahte yorumlar yaptırıyor. Bu durum, hem potansiyel müşterilerin yanlış bilgi almasına hem de diğer işletmelerle haksız bir rekabet olmasına neden oluyor. Google da kullanıcılarının bu sorunu yaşamaması için sahte yorum alan Google işletme hesaplarına yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Google tarafından belirtilene göre sahte yorum alan işletme hesapları belirli bir süre boyunca yeni inceleme veya derecelendirme alamayacak. Bu da işletme profillerinin bir süre boyunca yeni yorum ve derece almasına engel olacak. Tüm bunlara ek olarak sahte yorum alan işletme profilinde potansiyel müşterilerine sahte yorumların kaldırıldığına dair uyarı gösterecek.

Google’ın açıkladığı yaptırımlar sayesinde işletmeleri görüntüleyen potansiyel müşteriler, yorumların ve derecelendirmelerin objektif olarak yapılmadığını görecek.

Söz konusu yaptırımlar, Birleşik Krallık’ta bir süredir uygulanıyordu. Fakat diğer ülkelerde mevcut değildi. Bu yaptırımlar artık kademe kademe tüm dünyada kullanılmaya başlayacak. Öte yandan Google henüz sahte yorumları, orijinal yorumlardan nasıl ayırt edeceğini açıklamadı. Yani yaptırımların uygulanırken neleri dikkat edileceği bilinmiyor.

Google Maps ve Earth ile zamanda yolculuğa çıkın!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz