Huawei, Apple’ı Çin pazarında yine geride bıraktı!

0
32 Okunma

Huawei, Çin devleti ile kurduğu yakın ilişkiler nedeniyle uzun süredir ABD tarafından ambargo altında. Şirket, bu duruma rağmen yeni akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve akıllı saat modellerini üretmeye devam ediyor. Yeni duyurulan ürünler, kendi pazarında alıcısını buluyor. Bugün ortaya çıkan bir rapora göre Huawei, Çin tablet pazarında Apple’ı bir kez daha geride bıraktı. Peki, Çin pazarı için Huawei tablet satışı verileri nasıl? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Huawei, Çin pazarında Apple’dan daha fazla tablet sattı

Huawei, ABD tarafından ambargoya uğrasa da başarısını Çin pazarında sürdürmeye devam ediyor. Bugün ortaya çıkan haberlere göre Huawei, tablet sevkiyatlarında Çin pazarında Apple’ı yeniden geride bıraktı.

Canalys raporuna göre Huawei, 2024 yılının ikinci çeyreğinde sadece Çin’de 20,5 milyon tablet sevkiyatı yaptı. Bu sevkiyat, yıllık yüzde 66 büyümeyi beraberinde getirdi. Firma, tüm bu satışlarıyla yüzde 26 pazar payına sahip oldu.

Apple ise Çin pazarında toplamda 20,1 milyon tablet sevkiyatı yaptı. Fakat şirket, yıllık büyümede yüzde 14 düşüş yaşadı. Huawei ve Apple’ı takip eden şirket ise Xiaomi oldu. Teknoloji devi, 9,25 milyon sevkiyatla üçüncü sırada yerini aldı. Ardından ise 6,5 milyonluk satışla yüzde 63 büyüme kaydetti.

Tüm sevkiyatlar, Çin pazarının geçen çeyreğe kıyasla yüzde 20 artış yaşamasını sağladı. Pazar araştırma şirketi ayrıca tüm yıl için sevkiyatta %9’luk bir artış öngörüyor. Canalys, tablet satışlarının odak noktasında yapay zeka olduğunu da açıkladı. Talep genellikte yapay zeka odaklı tabletlerde yaşandı.

Huawei Mate 70 serisinin tanıtım tarihi belli oldu!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz