Huawei Mate XT küresel pazara ne zaman çıkıyor? İşte cevabı

0
31 Okunma

Huawei, 10 Eylül’de dünyanın ilk üçe katlanabilir telefonu modeli olan Mate XT’yi tanıttı. Tanıtılmasından hemen sonra ön siparişe açılan cihaz, yüksek onarım maliyeti ve fiyat etiketine rağmen satış rekorları kırdı. Satışa ilk olarak Çin’de başlayan firma, Mate XT modelini şimdi de küresel pazarda tanıtmak için hazırlanıyor. Peki, Huawei Mate XT küresel pazardaki yerini ne zaman alacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Huawei Mate XT, küresel pazarda 2025 yılının ilk çeyreğinde tanıtılacak

Huawei Mate XT, dünyanın ilk üçe katlanabilir telefonunu Çin’de tanıttı. Cihaz, ilk üçe katlanabilir akıllı telefon olmasından ötürü yoğun ilgi gördü. Firma şimdi de küresel akıllı telefon pazarında tanıtım yapmak için hazırlanıyor.

Bugün ortaya çıkan haberlere göre Huawei, üçe katlanabilir Mate XT modelini 2025 yılının ilk çeyreğinde tanıtacak. Hatta küresel pazarda yeni renk seçenekleri ve fiyat konusunda da değişikliklere gidecek.

2800 dolar olan fiyat etiketinin küresel pazarda 3000 dolara yükselmesi bekleniyor. Kırmızı- altın ve siyah renklerinin yanında bir de yeşil-altın ve beyaz renk seçeneklerinin yer alması da muhtemel görünüyor.

Firma, yeni renklerle daha fazla kullanıcıya hitap etmek istiyor. Fakat cihazın fiyat etiketi daha fazla yükseliyor. Bu durum, satın almak isteyen kişileri, olumsuz etkileyebilir. Ayrıca cihazın açıklanan onarım maliyetleri de cep yakıyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki firma, söz konusu telefonunu iPhone 16 etkinliğinden bir gün sonra tanıttı. Huawei bu sayede Çin’deki iPhone 16 satışlarının önüne geçti. Çin’deki iPhone satışları, Huawei Mate XT‘nin satışlarından olumsuz etkilendi. Tanıtılmasından sonra küresel pazarda nasıl bir etki olacağı ise merak konusu.

Huawei, yeni Watch GT 5 serisi ve dahasını tanıttı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz