Instagram artık dikdörtgen ızgaraya izin veriyor!

0
253 Okunma
instagram ızgara dikdörtgen

Dünyada milyonlarca kulanıcısı olan Instagram, profillerin ızgara görünüşü hakkında büyük bir değişikliğe adım atmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme ile birlikte normalde kare formatta görünen içerikler, dikdörtgen olarak da gözükebilecek.

Instagram’da dikdörtgen ızgara devri!

Instagram kullanıcılarının çoğu kare içerikler yerine daha dikey içeriklere geçiş yapmış durumda. Artık çoğunlukla 9×16 videolar ve 4×3 fotoğraflar kullanılıyor. İnsanlar gelişen dünya ile beraber TikTok platformunun da etkisiyle kısa videolar çekmeye daha fazla yöneldiler. Bu yüzden ana amacı fotoğraf yüklemek olan Instagram, platformunu videolar için daha uygun bir hale getiriyor.

instagram ızgara

Profilde fotoğraf ve videoların sergilendiği ızgaranın şekli artık dikdörtgen olabilecek. Eğer video çekmeyi ve paylaşmayı daha çok seviyorsanız artık fotoğraflarınızın yanında daha güzel durabilecekler. Instagram, profillerde bulunan Reels kısmında bu özelliğe zaten aşinaydı. Şimdi ise ana profiliniz de bu şekilde görünebilecek.

Henüz test aşamasında olan bu Instagram özelliği, bütün kullanıcılar tarafından erişilebilir hale getirilmeden önce az sayıda kullanıcı tarafından test ediliyor ve geri dönüşler toplanıyor. Yeteri kadar iyi geri dönüş alındığı zaman ise bütün kullanıcılara açılması planlanıyor. Geleneksel kare görünüme alışkın olan kullanıcılar tarafından geçiş yapması zaman isteyecek olan bu yeni özellik, kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor.

Alessandro Paluzzi, Instagram’ın bu dikdörtgen ızgara üzerinde 2022 yılından beri çalıştığını söyledi. Aynı zamanda yeni özelliğin bütün kullanıcılar tarafından iyi karşılanmayacağını düşünen Paluzzi, Instagram hikayesine gelen eski ızgaranın değişmemesini isteyen bir kullanıcının düşüncelerini paylaştı.

Instagram sonunda açıldı! 1 haftada neler yaşandı?

Bazı kullanıcıların beğeneceğini bazılarının ise beğenmeyeceği düşünülen bu özellik Instagram’ın ana özelliklerinden birini tamamen değiştirecek gibi gözüküyor. Şu ana kadar Instagram’ın ana hatlarının kare şekline alışık olan kullanıcıların, adapte olmalarının zor olabileceği düşünülüyor.

Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Instagram, profillerin kare şeklinden çıkıp dikdörtgen şekline geçtiğinde daha güzel görünecek mi? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz. Yorumlarda buluşalım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz