Instagram Başkanı, etkileşimini artırmak isteyenler için yeni ipucu açıkladı

0
30 Okunma

İçerik üreticileri dışında kişisel hesaba sahip olan Instagram kullanıcıları da takipçilerden gelecek etkileşimi önemsiyor. Instagram Başkanı Adam Mosseri de hesabından yaptığı açıklamalarla kullanıcıların etkileşim artırmak için neler yapabileceğine dair bir ipucu verdi. Peki, Instagram’da etkileşimi artırmak için ne yapmak gerekiyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Instagram Başkanı, etkileşim artırmak isteyenler için ipucu açıkladı

Instagram Başkanı Adam Mosseri, hesabından yaptığı paylaşımda kullanıcıların etkileşimlerini artırmak için çoklu fotoğraf paylaşmaları gerektiğini açıkladı. Sosyal medya platformu, geçmiş yıllarda çoklu fotoğrafları tek bir gönderide paylaşma özelliğini sundu.

Fakat Instagram kullanıcıları, özelliğin çıktı ilk dönemlerde sınırlı sayıda fotoğraf paylaşabiliyordu. Son güncellemeyle kullanıcılar artık tek bir gönderide 20 tane fotoğraf paylaşabiliyor. Bu güncellem ise Adam Mosseri tarafından belirtilene göre etkileşimi artırıyor.

Adam Mosseri, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda tekli gönderide çoklu fotoğraf paylaşmanın etkileşimi neden artırdığını şu şekilde açıklıyor:

“Çoklu gönderiler genellikle fotoğraflardan neden daha fazla erişime sahip oluyor? İki ana nedeni var Birincisi birden fazla medya parçası, gönderilerinize daha fazla etkileşim almanızı sağlayacak. İkincisi ise eğer biri çoklu fotoğraf içeren gönderinizi görürse ancak kaydırmazsa genellikle o dönen gönderiye ikinci bir şans veririz ve izleyici için otomatik olarak o ikinci medya parçasına geçeriz.”

Kısaca özetlemek gerekirse bir gönderide birden fazla fotoğraf olması, kullanıcıların hem içerikte daha fazla zaman geçirmesini sağlıyor hem de daha fazla etkileşim almasını sağlıyor. Mosseri, bu nedenle etkileşimini artırmak isteyen kullanıcıların çoklu fotoğraf paylaşmasını öneriyor.

Ekran görüntüsü almaya son! Instagram, birçok yeni gizlilik özelliği duyurdu

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz