Instagram’dan yenilikçi hamle: Tekgönderi, 20 içerik!

0
187 Okunma
instagram güncelleme gönderi

Dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında üst sıralarda bulunan Instagram, çoğu kullanıcısının şikayetçi olduğu özelliğinde değişikliğe gitmeye karar verdi. Instagram’a içerik yüklerken en çok karşılaşılan sorunlardan birisi de gönderi başına azami içerik sınırının yetersiz olması. Peki Instagram bu soruna nasıl bir çözüm buldu? İşte detaylar…

Instagram artık tek gönderide 20 içerik paylaşmaya izin veriyor!

Instagram, kullanıcılara sunulduğu ilk günden beri popülerliğini koruyor. İnsanlar Instagram aracılığıyla iletişim kurup hayatlarından kesitleri takipçileriyle paylaşabiliyorlar. Bu kadar fazla kullanıcı sayısı olunca da gün geçtikçe kendini geliştiren yeni özellikler kaçınılmaz oluyor.

Instagram çoğu güncellemesinde özelliklerine bir yenisini daha ekliyor. Bunlar, gönderilere şarkı ekleme ve birden fazla kullanıcının fotoğraf veya video ekleyip düzenleyebildiği ortak çalışmaya dayalı gönderileri de içeriyor. Bu özelliklerin yanı sıra, Instagram’ın yaptığı son açıklamaya göre gönderilere eklenebilen azami içerik sayısı 10’dan 20’ye çıkarılıyor. Bu sayede kullanıcıların kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri düşünülüyor.

instagram gönderi

Son güncelleme ile Instagram, TikTok ile daha uyumlu hale getirildi. Her ne kadar TikTok’ta kısa videolar popüler olsa da son zamanlarda fotoğraflı slayt gösterileri de revaçta. İnsanlar TikTok’ta kaydırmalı fotoğraflar aracılığıyla hikayelerini, internette popüler olmuş akımları ve başlarına gelen olayları paylaşıyorlar. Azami sınırı 35 fotoğraf olan TikTok platformunda bunları gerçekleştirmek daha kolay. Fakat son güncellemesi ile Instagram’da, TikTok’taki gibi içerikler paylaşılabilir gibi gözüküyor.

instagram yeni özellik

Instagram’da gönderi nasıl paylaşılır?

  1. Adım: Instagram’ı açın.
  2. Adım: + ikonuna tıklayın.
  3. Adım: Medya seçin. (Birden fazla medya seçmek isterseniz medyanın sağ üstündeki yuvarlak simgeye dokunarak daha fazla seçebilirsiniz.)
  4. Adım: Düzenleme yapın. (Fotoğraf veya videolarınıza efekt ekleyebilir veya kırpabilirsiniz.)
  5. Adım: Açıklama ekleyin. (Açıklamanın yanı sıra gönderinize konum ekleyebilir veya etiket koyabilirsiniz.)
  6. Adım: Paylaşın!

Peki siz yeni Instagram güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz tek gönderide 20 adet fotoğraf veya video paylaşma özelliğini kullanır mıydınız? Görüşlerinizi ve yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

Instagram’a erişim yasağı kalkıyor mu? Bakan Uraloğlu açıkladı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz