Apple, iOS 18.1 Beta 2’yi yayınladı! Nasıl değişiklikler var?

0
671 Okunma
iOS 18.1 Beta 2

Apple, iOS 18.1’in Beta 2 sürümünü yayınladı. Bu yeni güncelleme, özellikle iPhone 15 Pro kullanıcıları için Apple Intelligence özelliklerinin test edilmesine olanak tanıyor. Peki yayınlanan bu yeni güncelleme kullanıcılarına neler sunacak? İşte iOS 18.1 Beta 2 güncellemesi hakkındaki detaylar…

iOS 18.1 Beta 2 güncellemesinin getirdiği yenilikler

12 Ağustos’ta Apple, geliştiricilere yönelik iOS 18.1 Beta 2 sürümünü yayınladı. Bu sürümle beraber, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1’in ikinci beta versiyonları da kullanıma sunuldu. Ancak bu güncellemenin önemli bir farkı var: iOS 18 beta 6’nın aksine, bu yeni betayı yüklemek için kullanıcıların Apple Intelligence desteği olan bir cihazı olması gerekli.

iOS 18.1 Beta 2

Apple Intelligence, yalnızca iPhone 15 Pro, 15 Pro Max, M1 ve üzeri işlemcili iPad ve Mac cihazlarıyla uyumlu olacak şekilde geliştirildi. Apple’ın iOS 18.1 Beta 2 güncellemesi hakkındaki notlarına göre, tam kapasitede çalışabilmesi için cihazın dili ve Siri’nin dili İngilizce (ABD) olarak ayarlanmalı. Ayrıca bölge ayarının da Amerika olarak seçilmesi gerekiyor.

Apple Intelligence, metin üzerinde çalışırken yazma sürecini daha akıllı hâle getiren araçlar sunuyor. Bu özellikler, metin seçimi yapılabilen her alanda aktif hâle geliyor ve yazım denetiminden dil bilgisi düzeltmeye, ton değişikliğiyle yeniden yazmadan metni özetlemeye kadar geniş bir yelpazede sunuyor.

Instagram sonunda açıldı! 1 haftada neler yaşandı?

iOS 18.1 Beta 2 sürümünden Siri de nasibini alıyor; artık yenilenmiş bir tasarımla karşımıza çıkacak. Tasarımın yanı sıra yeni özellikleriyle de dikkat çeken Siri, konuşmalarda duraklama olduğunda bile anında takip edebilecek ve talepler arasında bağlamı kaybetmeden ilerleyebilecek.

iOS 18.1 Beta 2

Safari, makaleleri hızlıca özetleyebilecek. Mesajlar ve Mail uygulamasında ise akıllı yanıtlar devreye girerek iletişimi daha pratik hâle getirip kaliteli bir deneyim sunmak hedefleniyor. Ayrıca Mail, zamana duyarlı önemli mesajları tanıyıp bunları gelen kutusunun en üstünde tutacak. Fotoğraflar uygulamasındaki Anı Filmi özelliği, metin açıklamalarını kullanarak slayt gösterileri oluşturmayı mümkün kılacak. Bununla beraber konuşmanın özetini almak, telefon görüşmelerini kaydetmek ve yazıya dökmek artık mümkün olacak. Bu yazıya dökme ve özetleme işlevi, diğer ses kayıtları için de geçerli.

Apple, iOS 18’in yapay zekâ özelliklerini “Apple Intelligence” adı altında bir araya getirerek, geliştiriciler ile birlikte bu yenilikleri test ediyor. Apple Intelligence henüz sürüme dâhil edilmemiş olsa da, gelecekte bu özelliklerin geliştirilmesi bekleniyor.

İlgili güncelleme ile gelen yeni özellikleri nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz