iOS 18.1 güncellemesinin yayınlanma tarihi belli oldu

0
173 Okunma

Apple, haziran ayında gerçekleştirdiği WWDC’de iOS 18 güncellemesini tanıttı. iOS 18 güncellemesi, geçen ay tanıtılan iPhone 16 serisiyle birlikte geldi. Firma şimdi de yapay zeka destekli özelliklere sahip iOS 18.1 güncellemesini sunmak için hazırlanıyor. Yeni güncellemenin muhtemel yayın tarihi belli oldu. Peki, yeni iOS güncellemesi ne zaman yayınlanacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 18.1, 28 Ekim tarihinde yayınlanacak

Apple, haziran ayında gerçekleştirdiği WWDC’de iOS 18 güncellemesini ve içeriğini tanıttı. Güncelleme, geçen ay tanıtılan iPhone 16 serisiyle birlikte geldi. iOS 18 güncellemesi, yapay zeka destekli özelliklere yer veren Apple Intelligence’ı barındırmasından kaynaklı oldukça dikkat çekiyor. Firma, iOS 18 güncellemesi aracılığıyla mevcut iPhone özelliklerine ilk kez yapay zeka desteği ekliyor.

iOS 18 güncellemesi, Apple Intelligence ile desteklenen birçok yapay zeka özelliklerine sahip değil. Firma, Apple Intelligence özelliklerini ilerleyen güncellemelerle yavaş yavaş yayınlayacağını açıkladı. Yapay zeka destekli yeniliklere sahip olacak iOS 18.1 güncellemesinin 28 Ekim tarihinde sunulması bekleniyor.

Ünlü Apple analisti Mark Gurman, bugün yaptığı açıklamada iOS 18.1 güncellemesinin 28 Ekim tarihinde yayınlanmasını beklediğini belirtti. iPhone 15 ve iPhone 16 kullanıcıları, iOS 18.1 güncellemesinin yayınlanmasıyla Yazma Araçları, Bildirim Özetleri, Fotoğraf Düzenleme ve Yeni Siri olmak üzere olmak üzere birçok yapay zeka destekli özelliğe sahip olacak.

iOS 18.2 güncellemesinde ise ChatGPT desteği ve Genmoji’nin iPhone 15 ve iPhone 16 modellerine gelmesi bekleniyor. Fakat iOS 18.2 güncellemesinin yayın tarihi henüz belli değil. iOS 18.1 güncellemesi için de henüz resmi bir açıklama gelmediğini hatırlatmakta fayda var.

Apple, sevilen özelliğine 7 yeni dil desteği ekledi

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz